Hírek Kiemelt hírek Makó

Guberálókra panaszkodnak a Hagymaház mellett élők

Czirbus Gábor lakossági fórumon számolt be a város és saját körzetének fejlesztéseiről, majd a lakosok kérdéseire is válaszolt.

– Folyamatosan érkeznek hozzám a lakossági észrevételek, ezeket a panaszokat igyekszünk kezelni, de olyan kérések is vannak, amelyeket nem tudunk egyik napról a másikra megoldani – kezdte utcafórumán az alpolgármester. Czirbus Gábor hozzátette: azt azért be kell látni, hogy vannak anyagi és munkaerőbeli korlátok is.

Ettől függetlenül több lakossági panaszt is tudtak kezelni az elmúlt hónapokban, például gömbtükrök kihelyezését, ároktakarítást, vagy éppen illegális szemétlerakó telepek felszámolását.

Az alpolgármester először a városi nagyberuházások haladásáról számolt be, a könyvtár építés és Deák Ferenc utcai tér rehabilitáció kapcsán kiemelte, megérti, hogy okoz kellemetlenségeket, de ilyen mértékű rehabilitáció még nem volt Makón, a beruházás a megoldandó feladatok mennyisége alapján is időt igényel.

Czirbus Gábor beszámolt a Návay iskolához kapcsolódó fejlesztésekről is, a város 5-5 millió forinttal támogatta a homlokzat felújítását és a sportpálya rendbehozását is, a kollégium ebédlője pedig kapott egy külön ajtót, hogy az épület kinyitása nélkül is meg lehessen közelíteni például a tanítási szünetekben.

navigate_before
navigate_next

A fórum résztvevői a Csipkesor felújításáról is megtudhattak részleteket, most, hogy lement a Hagymafesztivál, itt is nagyobb sebességre kapcsolhat a kivitelező. Jelenleg az előtető elkészítése zajlik mindkét oldalon, amely cserépborítást kap, napelemes világítással. A hónap végéig megkezdik a zöldfelület felújítását is.

A belvárosi parkolási problémák felemlegetése nélkül szinte el sem múlhat ebben a körzetben lakossági fórum, az alpolgármester ezzel kapcsolatban hangsúlyozta, bízik benne, hogy a Deák Ferenc utca rehabilitációjával létrejövő több mint 300 parkolóhely enyhíteni fog a gondokon, de ettől függetlenül folyamatosan újabb és újabb helyeken kell elgondolkodni. Egy új parkoló tervezését már meg is kezdték, ez a Szegedi utcán épülhet, a Bartók iskola környékén.

Az önkormányzati képviselőhöz a lakók most is több kéréssel fordultak, többek között a Maros-part egyirányúsításával kapcsolatosan behajtani tilos táblák kihelyezése kapcsán is.

A sárga házak mögötti kukatároló (borítóképünkön) esetében pedig arra panaszkodott egy környékben élő, hogy azt folyamatosan guberálók fosztogatják. Czirbus Gábor szerint ezt első körben, kísérleti jelleggel meg kellene próbálni lezárni, hogy legalábbis megnehezítsék a kukabúvárok bejutását.