Hírek Kiemelt hírek Makó

Ajándékkal is érkeztek a polgármesteri fogadóórára

Összesen 25-en látogattak el ma a polgármesteri hivatalba Farkas Éva Erzsébet fogadóórájára; nemcsak kérdésekkel és problémákkal érkeztek, volt, aki köszönetet szeretett volna mondani a Hagymafesztivál megszervezéséért.

Elsősorban a Honvéd projekttel kapcsolatban érdeklődtek a fogadóórán. A projekt keretében három infrastrukturális fejlesztés zajlik, amely az önkormányzati bérlakások felújítását jelenti, illetve a vonalas hálózati megújulást a városrészben, 14 útszakasz felújításával. A közösségi ház építésével és a leendő programokról is érdeklődtek.

Farkas Éva Erzsébet kiemelte: ebben a hónapban három önkormányzati bérlakás átadására kerülhet sor, október végéig további hét fog megújulni, december 31-ig pedig 4 új épület is átadásra kerül a Honvéd projekt részeként.

A Hagymafesztivál kapcsán is ellátogattak a fogadóórára, hogy köszönetet mondjanak a megszervezéséért. A polgármester ennek kapcsán elmondta: sikeres rendezvényt zártak, amelynek több hozadéka is van, amely a turisztikát és a vállalkozókat is érinti.

A Csipkesor felújítása kapcsán a kivitelezés ütemezéséről és megvalósításáról is kérdezték a polgármestert. – Bízom benne, hogy minél több makói vállalkozónak tudunk majd teret adni a megújult csipkesori üzletsorban – emelte ki. Továbbá hozzátette: a munkálatok megindultak, a fesztivál miatt a Csipkesor mögötti tetővel kezdődött meg a munka, de már elölről is látható; a homlokzati felújításokkal kezdték, a bérlőkkel pedig a belső felújításról egyeztettek. A beruházás teljes lezárása 2019 tavaszán várható.

A Makó annó szerkesztője, Halász Tamás is ellátogatott a fogadóórára egy újabb kiadvány megvalósítása kapcsán, amelyet az önkormányzat is támogat majd az előző kiadásokhoz hasonlóan.