Hírek Kiemelt hírek Makó

Új pályázatot írtak ki a volt rendőrség értékesítésére

Rendkívüli testületi ülésen döntöttek a képviselők a volt rendőrség épületének értékesítésére kiírt pályázat eredménytelenné nyilvánításáról és új pályázat kiírásáról.

– Egy pályázat érkezett be hozzánk a Best Iroda Kft. részéről, ám az nem felelt meg a meghatározott feltételeknek. – mondta el Farkas Éva Erzsébet arról, miért kellett eredménytelenné nyilvánítani a korábbi pályázatot.

A volt rendőrség épületét a város szálloda létesítéséhez szeretné eladni, így a jelenleg már egyre rosszabb állapotban lévő épület megfelelően hasznosulhatna. A korábbi pályázatban az értékesítésre 90 millió forintot szabtak meg, ez most 95 millióra változott, az 1309 négyzetméteres ingatlan esetében.

A Hagymatikum fejlesztése kapcsán a városvezetés a gazdaság további erősödését várja, így Makón várhatóan több szálloda beruházásra is lehet szükség, a tervek szerint ebből egyik lehetne a volt rendőrség épületében, de a volt városháza épülete is lehetőség, illetve a tanuszoda a Galamb iskola mellé helyezésével a fürdő területén is épülne egy.