Hírek Kiemelt hírek Makó Programok Sport

Több mint 30 sportág mutatkozik be a hétvégén Makón

Pénteken és szombaton kerül megrendezésre a VI. Makói Nagy Sportágválasztó, az országos rendezvénnyel egy időben. A résztvevők élsportolókkal és edzőkkel is találkozhatnak, szakmai tanácsadást kaphatnak és ki is próbálhatják az adott sportágakat.

Aerobic, kézilabda, kung-fu, tenisz, társastánc és roncsderbi – többek között ezekkel is megismerkedhetnek azok, akik a hétvégén ellátogatnak az Erdei János Városi Sportcsarnokba. Mint Márton Imre, a Makó Városi Kulturális-Közművelődési Nonprofit Kft. sportügyekért felelős ügyvezetője kiemelte, a rendezvény célja a sportágak népszerűsítése, új elemként pedig idén nyílt edzésekkel várják a látogatókat, ahol öt küzdősport kerül bemutatásra. Délelőtt Knézy Jenő is Makóra látogat, a sportriporter a vb-ről tart majd élménybeszámolót, de jelen lesz Birkás Balázs kétszeres világbajnok és háromszoros Európa-bajnok kajakozó is.

A pénteki napon főként a nevelési és oktatási intézményeket; az óvodásokat és iskolásokat várják, míg szombaton a családokat. Pénteken egy közös testnevelésórát is tartanak, illetve lehetőség lesz a résztvevőknek aláírásokat és pecséteket is gyűjteni, amelyekkel egy sorsoláson is részt vehetnek, ahol sportszereket és belépőket nyerhetnek – tudtuk meg Kovács Gábor sportszervezőtől.