Hírek Kiemelt hírek Makó

Közel 40 millió forintból újult meg a Návay az elmúlt tanévben

Számos fejlesztés zajlott a HSZC Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában, többek között a sportpálya is megújult, amit Makó Város Önkormányzata is támogatott 5 millió forinttal. A fejlesztéseket Kincses Tímea igazgató mutatta be az iskolában kedd délelőtt.

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrumnak köszönhetően az infrastruktúra és az oktatás is fejlődött az utóbbi években, az elmúlt tanévben közel 40 millió forintból újulhatott meg az iskola – tájékoztatta portálunkat Kincses Tímea. Az igazgató kiemelte: a főépületben a női vizesblokk teljesen megújult és egy felnőtt női mellékhelyiség is kialakításra került. A tantermek is megszépültek, és a világosítás korszerűsítésére is sor került, illetve a biztonsági rendszer is megújult, az új jogszabályok szerint kamerarendszert telepítettek. A kollégiumban az ajtók cseréje folytatódott a harmadik szinten, a Bajza utcai épületben a második emeleten további termek felújítását végezték el, az informatikatermet is bővítették. Kincses Tímea továbbá hozzátette: folyamatban van két informatika tanterem kialakítása is, ezeket új bútorzattal látják majd el. Az előző tanévben 50 új számítógépet kapott a tagintézmény, amelyek segítik az oktatást.

Makó képviselő-testülete még februárban döntött arról, hogy 5 millió forinttal támogatja az iskolát, amelyből a rekortán pálya újulhatott meg, új burkolatot kapott. Az önkormányzat több intézményt is támogatott, mint Czirbus Gábor kiemelte: büszkék arra, hogy jó kapcsolatot ápolnak a fenntartókkal.

– Gyermekeink jelentik a városunk jövőjét és fejlődését, és nekünk az az érdekünk, hogy a városba minél magasabb szinten folyjon az oktatás, és úgy gondolom, hogy ebben nagyon jó úton járunk – mondta el az alpolgármester.