Hírek Kiemelt hírek Makó

Jó reggelt, Makó!

Rúzsa Magdolna zárta a Hagymafesztivált, folyamatosan költözik a levéltárba a térség több évszázados öröksége, polgármesteri fogadóóra és lakossági fórum is lesz szerdán – többek között ezekről is olvashat mai hírösszefoglalónkban!

Megtelt a nézőtér Rúzsa Magdolna koncertjén vasárnap este a Hagymafesztivál zárónapján. Az énekesnővel többek között a készülő albumokról, a közvetített üzenetről és arról beszélgettünk a koncert előtt, mi inspirálja őt a dalok megírásában.

A legfontosabb iratokat már átvitték az új levéltárba, ahol nemsokára már a Csanád megyei iratokat is őrzik majd. A körzet képviselője szerint történelmi esemény lesz, hogy végre visszakerül az eredeti helyére.

– A makói hagyma, ha nem kap kutatásfejlesztésre segítséget, akkor nem tudja a versenyt a konkurensekkel felvenni és tartani. Azon kell dolgozni, hogy ez megoldódjon, és a makói hagymának újra legyen jövője – írta az országgyűlési képviselő közösségi oldalán. Lázár János egy videót is közzétett a makói agrárfórumról.

Klasszikus oknyomozó cikksorozatba kezdett Hódmezővásárhelyen a Promenád: olvasói jelzések alapján a helyi politikai-gazdasági életben szabad szemmel is jól látható mozgásokat derítik fel, cikksorozatuk első állomásaként a Szabó családdal ismerkedhetnek meg az olvasók.

Farkas Éva Erzsébet, Makó város polgármestere lakossági fogadóórát tart szerda délután, Czirbus Gábor alpolgármester, települési képviselő pedig lakossági fórumot szervez szeptember 12-én.

Folytatódik online interjúsorozatunk, Az orvos válaszol. Csütörtökön a bél daganatai lesznek fókuszban. A mai napon a legalacsonyabb hőmérséklet 8-15, a legmagasabb 25-28 fok között valószínű, a következő napokban is folytatódik a száraz, napsütéses idő.

A mai napot pedig Rúzsa Magdolna dalával indítjuk!