Hírek Külföld

Migránsok öltek meg egy férfit a németországi Köthenben

Ismét megöltek egy német férfit bevándorlók Németországban, Szász-Anhalt tartományban – írja a Híradó.hu. Egy kistelepülés játszóterén történt a gyilkosság. Két afgánt vettek őrizetbe, egyiküket már rég kiutasították. Egy helyi politikus arra hívta fel a figyelmet, a német kormánynak át kellene gondolnia, hogyan kezeli a jövőben a migráció kérdését.

A Szász-Anhalt tartománybeli Köthen egyik játszóterén történt a gyilkosság. A hírek szerint három afgán férfi arról vitatkozott, melyikük ejtett teherbe egy német nőt. A két arra járó német férfi beleavatkozott a vitába, amely verekedésbe torkolt. Egyikük olyan súlyosan megsérült, hogy a kórházban meghalt.

Az ügy miatt két afgán férfit vettek őrizetbe, egyikük menekültstátusszal tartózkodott Németországban, a másikat viszont már rég kiutasították.

Szász-Anhalt tartomány belügyminisztere is megszólalt az ügyben. Holger Stahlknecht azt mondta, megérti az emberek megdöbbenését, mégis arra kéri őket, ne legyenek óvatlanok.

Anhalt-Bitterfeld járás vezetője, Uwe Schulze pedig arra hívta fel a figyelmet, kifejezetten rossz, hogy Chemnitzben és Köthenben egymást követően történtek gyilkosságok. A német kormánynak át kellene gondolnia, hogyan kezeli a jövőben a migráció kérdését.

A chemnitzi gyilkosság folyamatos témát ad a német közéletnek. Napok óta zajlik az a vita, hogy a menedékkérők által elkövetett gyilkosság után kirobbant tüntetéseken voltak-e idegenellenes megnyilvánulások.

Borítóképünk illusztráció.