Kiemelt hírek Makó Színes

Mire képes egy eredeti ötlet és a tudatos tervezés?

Két sikeres, de eltérő profilú vállalkozás bemutatkozása zárta a 2018-as Hagymafesztivál pódiumbeszélgetéseit. A Vállalkozói Sziget programsorozat utolsó alkalmán a Csillagösvény Labirintust és a Contitech Fluid Automotive Hungária Kft. tevékenységét ismerhették meg az érdeklődők.

Egy angol kosztümös film inspirálta az ópusztaszeri Csillagösvény Labirintus létrehozását. – Ez egy egyedülálló attrakció. A csodaszarvast formázó, 3,5 km hosszú, mintegy kétméternyi magas sövény között kell különféle kérdésekre helyesen válaszolva megtalálni a kivezető utat. Tízféle kérdéssor közül lehet választani, amelyek gondolkodtató feladványok. Összességében ez nemcsak egy nagyon izgalmas program, de szórakoztató időtöltés is. Remek lehetőség közösségépítésre, családi és baráti kikapcsolódásra is – lelkesedett Gergely Gábor, aki családjával együtt álmodta meg és váltotta valóra ezt az eredeti ötletet. Mint megtudtuk, sok türelemre és kitartó munkára volt szükség ahhoz, hogy mára egy ismert és népszerű hellyé váljon az útvesztő. – 35 ezer kis cserjét ültettünk el, ami nagyjából 5-6 év alatt nőtt meg a kellő magasságúra. Meg kellett oldanunk az öntözést és a terület tisztán tartását is, emellett pedig az egész vállalkozás anyagi hátterét is biztosítanunk kellett, ami részben pályázati forrásból valósult meg – tájékoztatott tulajdonos, aki szerint náluk nem a kijutás a lényeg, hanem a labirintusban töltött, tartalmas idő. A tematikus parkban található nádtetős jurta pedig esküvők és céges események kiváló helyszíneként is szolgál. A fejlődés azonban elképzelhetetlen új ötletek nélkül. – Szeretnénk a jövőben egy háromemeletes kilátót kialakítani, ahonnan az útvesztő jól belátható, és amely egyben egy élmény mászóka is – árult el egyet a sok megvalósításra váró egyedi terv közül.

Épp a héten ünnepelte 23. születésnapját a Contitech Fluid Automotive Hungária Kft. – 1996-ban indult meg a gyártás a makói üzemben és rövid időn belül rendkívül eredményessé vált a működése. Mintegy 50 dolgozó kezdte el a munkát nálunk és mára 2500 embert foglalkoztatunk – értékelt Nagy Mihály ügyvezető igazgató, akinek beszámolója alapján kitűnt, a tudatos stratégia, a technológiai innováció és a folyamatos fejlesztés fontos elemeit képezik sikeres működésüknek. Emellett természetesen a kiváló szakember gárdát is elengedhetetlen tartja. – Egy családias légkörű vállalkozásként indultunk el, nagy hangsúlyt fektetünk a közösségi programokra és tudatosan törekszünk arra, hogy olyan feltételeket teremtsünk, amelyekkel a dolgozók jól is érezhetik magukat a munkahelyükön, és amik a fejlődésüket is szolgálják – utalt az igazgató többek közt a szakmai előre lépést szolgáló lehetőségekre, valamint a sport- és egészségprogramjaikra. Makó egyik legnagyobb munkaadója aktívan jelen van a város életében szponzorként is. – Gyümölcsöző a kapcsolatunk a település vezetésével. Kötelességünknek érezzük, hogy hozzájáruljunk a helyi programok és beruházások megvalósulásához – utalt a létesítmények felújítását, a sportéletet és civil szervezeteket támogató akcióikra, amelyeket gyakran a dolgozóik és önkénteseik kezdeményezésére jönnek létre.