Hírek Kiemelt hírek Makó

Jó reggelt, Makó!

Bármikor boldogan jön Makóra Korda György és Balázs Klári, idén sem lehetett panasz az ízekre a főzőversenyen, Ötszáz kutya vett részt az országos kutyakiállításon, agrárfórumot tartottak a Hagymafesztivál keretein belül – ezekről is olvashat mai hírösszefoglalónkban!

Nem első alkalommal lépett Makón színpadra az idén “százéves páros”; Korda György hatvan, Balázs Klári pedig negyven éve van színpadon, legutóbb decemberben jöttek Makóra. Rengeteg lelkes rajongó gyűlt össze a nagyszínpad előtt szombat délután, nagyon sokan voltak kíváncsiak Korda Györgyre és Balázs Klárira.

Nem győzte dicsérni a zsűri az elkészült ételeket a Hagymafesztivál főzőversenyén. A csapatokat egy-egy üveg pálinkával köszöntötte Farkas Éva Erzsébet polgármester is.

502 kutya bírálata zajlott a tegnapi napon Makón az országos kutyakiállításon. A Maros-parton 131 fajtacsoport mutatkozott be, a rendezvényről és a résztvevő kutyákról egy rövid videót is készítettünk.

A Hagymafesztivál keretében agrárfórumot is tartottak Makón, ahol a magyar mezőgazdaság jövőjéről és a legfontosabb kérdésekről is beszéltek a hazai szakmai szervezetek képviselői. A térség országgyűlési képviselője szerint a gazdáknak és a politikusoknak jobban kellene ösztönöznie az érdekvédelmi szervezeteket a magyar termékek védelmére.

Tovább folytatódtak a fesztivál szombati napján is a Vállalkozói Sziget pódiumbeszélgetései. Tóth István, a Váll-Ker Kft. ügyvezetője a céltudatosság, a kitartás és a reklámozás fontosságát emelte ki.

Szombat reggel Szent Liturgia keretében kértek áldást a most kezdődött tanévre a makói görögkatolikus családok. Biró István parókus megáldotta a gyerekek tolltartóját és iskolatáskáját a templomban, de játék és kézműves foglalkozás is várta a kicsiket.

A mai napot pedig Korda György és Balázs Klári dalával indítjuk!