Kiemelt hírek Színes

Megtelítette a főteret az Apostol

Az idei Hagymafesztiválon minden korosztály megtalálhatja a legjobban tetsző programot: péntek délután az ünnepélyes fesztiválmegnyitó után a Follow The Flow zenekar lépett fel, este pedig a 47 éves Apostol szórakoztatta a közönséget.

Nem először lépett fel Makón az Apostol – Meződi József, az együttes frontembere nevetve megjegyezte, akkor másfél órát váratták a közönséget önhibájukon kívül, azonban ez péntek délután nem történt meg, hiszen időben értek a városba.

– Közel fél évszázad van a zenekar háta mögött, milyen élményekkel tekint vissza az elmúlt évtizedekre?

– A fél évszázad nagyon soknak tűnik, de én minden percét, napját élveztem. Az együttes egy összeforrt társulat, mindenki ismeri a másik gondját, baját, amellyel nincs is problémánk. Fél év kihagyásunk volt, amíg a Rock Színházban dolgoztunk, de a többi időszakban koncerteztünk és hála, ismét sokat tudunk járni fellépni.

– Az együttes hogyan állította össze a zenei repertoárját a makói közönségnek?

– Három – viszonylag – új nótát is hoztunk a 45 éves lemezünkről, de régebbi dalokkal is készültünk. Gyakorlatilag az összes slágerünket játsszuk majd.

navigate_before
navigate_next

– Önnek van a saját kedvence dala, amely közel áll Önhöz?

– Persze, mindenkinek van egy törpéje, az enyém az első Apostol nóta, amelyben énekeltem: a Sír a harang. Azért is érdekes, mert Németh Zoltán és Bukó Gábor írta. Ez volt a felvételi nótám a zenekarba. Ezzel próbálták ki, hogy meddig tudom a magas hangokat kiénekelni – folyamatosan modulálták, majd végül ők sem és én sem bírtam tovább.

– Mi az együttes üzenete a rajongók felé, mi a hitvallása az Apostolnak?

– Ez nagyon egyszerű: a szeretet, a szerelem, a boldogság és az egymás megértése.