Hírek Kiemelt hírek Makó

Idén sem lehetett panasz az ízekre a főzőversenyen

Nem győzte dicsérni a zsűri az elkészült ételeket a Hagymafesztivál főzőversenyén. A csapatokat egy-egy üveg pálinkával köszöntötte Farkas Éva Erzsébet polgármester is.

Nem maradhat Hagymafesztivál főzőverseny nélkül, nem volt ez másként idén sem. Makóról és a térségből 29 jókedvű csapat nevezett, hogy megmutassa tudását, és természetesen jól érezze magát a fesztivál második napján. A csapatokat meglátogatta Farkas Éva Erzsébet polgármester is, aki nem érkezett most sem üres kézzel, Toldi János képviselővel közösen egy-egy üveg pálinkával köszönte meg a részvételüket a versenyen.

– Nagyon színvonalas volt minden étel, amit kóstoltunk, a csapatok igazán odatették magukat. A pörkölteken kívül különleges egytálételekkel is találkoztunk – foglalta össze a zsűri észrevételeit Limara.

Szabadfi Szabolcs (Szabi a pék) elmondta, sokszor átutazott már Makón, és tudta, hogy „itt egyszer meg kell állni”. Nem is csalódott, tette hozzá, csodálatos környezettel és emberekkel találkozott.

– Nagyon finomak voltak az ételek, én eleve imádom a bográcsot, ráadásul egy hasonló méretű városból származok, így a szívemhez közel állnak az össznépi főzések, sütések – emelte ki.

Sőt, mint kiderült meg is világosodott Makón, mert eddig saját bevallása szerint is ostoba módon Olaszországból vette jó drágán a hagymát, ám mostantól ez változni fog, ígérte.

Fodor Krisztián séf, a zsűri harmadik tagja is úgy vélte nem csak élményekkel gazdagodtak, de tapasztalattal is, amelyeket ő maga is használni tud a jövőben.

navigate_before
navigate_next

Egyéb étel kategória:

Különdíj – A csajok

Harmadik helyezett – Király Team Makó Kickbox

Második helyezett – Vérvegánok

Első helyezett – Az ügyfélbarát

 

Pörkölt kategória:

Különdíj – A pörkölt Koalíció

Különdíj – Karaj testvér és barátai

Különdíj – Nagy György József és csapata

Harmadik helyezett – Szépkorúak Klubja

Második helyezett – Bogárzói Bárányok

Első helyezett – Köteles Sándor Baráti Társasága