Puzsér Róbert

Újabb hatalmas politikai sallert szedett be a vásárhelyi celeb polgi. Pártalapító Márki-Zay Pétert ezúttal Puzsér Róbert oktatta ki sajátos stílusában.

Tovább bővült a vadonatúj ellenzéki mozgalom/párt mielőbbi/még idei megalapításán/vezetésén ügyködő/haknizó Márki-Zay Péter fricskagyűjteménye. A vásárhelyi városvezető országos politikai ambícióiról nemrég lesajnálóan nyilatkozott Böcskei Balázs, az ismert balliberális politológus, az IDEI Intézet igazgatója, Barabás Richárd, a Párbeszéd szóvivője, a volt LMP-s közgazdász, Róna Péter – Márki-Zay egyik zászlóbontogató show-ja, az augusztus 19-i kormányekéző kerekasztal résztvevője –, most pedig egy ismert és népszerű ellenzéki ikontól, Puzsér Róberttől érkezett a soros politikai pofon.

Attól a Puzsértól, aki amúgy saját bevallása szerint Budapest főpolgármesterségére is aspirál, és akinek támogatásától nem is feltétlenül zárkózott el az ellenzék.

Nos, pénteken kiderült, Puzsér sem lát túl sok fantáziát Márki-Zay Péterben, aki – emlékezetes – egyrészről egy új ellenzéki formáció alapításáról szónokol már hetek óta, másrészt azt is kinyilatkoztatta, hogy teljes ellenzéki összefogás kell, és aki ebben nincs benne, az áruló. Puzsér az ebben rejtőző súlyos (ön)ellentmondásokra is felhívta a Böcskei Balázs által túlmozgásosnak titulált polgármester figyelmét.

„Márki-Zay Péter azt mondja, hogy aki nem vesz részt a mitikus, csodálatos és egyedül megváltó ÖSSZEFOGÁSBAN, az áruló. Arról az eszményi helyről, ahová az ÖSSZEFOGÁS eljuttat majd minket, egyelőre csak annyit tudunk, amennyit a zsidók az egyiptomi fogság után az Ígéret Földjéről: majd Mózes odavezet minket, majd Mózes megmutatja az utat, majd Mózes vizet fakaszt a kőből, és szétválasztja a Vörös tengert! Ha mindannyian Gyurcsány Ferencet…ööö…nem is, Szél Bernadettet…ööööö…vagyis Márki-Zay Pétert követjük, közösen célba érünk! Az ŐSSZEFOGÁSRÓL jelenleg semmit nem lehet tudni: nincs programja, nincsenek résztvevői, nincs idológiája. Momentán mindössze két információnk van róla: 1. tartalmazza Márki-Zay Pétert, 2. akit nem tartalmaz, az áruló”

– áll a Facebook-bejegyzésében.

Puzsér ennek nyomán arra a következtetésre jut, hogy a vásárhelyi városvezető politikai tevékenysége egy kezdő szerelmes éretlen srác bénázásával mozog egy szinten.

„Ha jóindulatú vagyok, akkor Márki-Zay Péternek ez a kijelentése egy tizenöt éves kamaszfiú lelkületét, és világlátását tükrözi: ‘az az osztálytársnőm, aki nem smárol velem, mind kurva’ – körülbelül ilyen minőségű mondás ez. Ismétlem: ha jóindulatú vagyok – és az vagyok, mert a Márki-Zay Péter eddig alapvetően szimpatikusnak tűnt”

– szúr oda.

Márki-Zay ugyan megpróbálta válaszában mentegetni magát, de nem győzte meg legújabb kritikusát. Puzsér később megint odavert egyet az árulózásnak:

„nem azért vesztettek az ellenzéki jelöltek, mert nem fogtak eléggé össze, hanem mert nem kínáltak hiteles kritikát és világos jövőképet. De akár így, akár úgy: minden felnőtt magyar állampolgárnak joga van rajtkőhöz állni, hogy programot adjon. Ez a demokrácia. Az ‘áruló’ egy súlyosan elhibázott hívószó négy évvel a parlamenti választás előtt.”

Borítókép: PestiSrácok.hu/Horváth Gyula

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest