Hírek Kiemelt hírek Makó

Pódiumbeszélgetéseknek is teret ad a vállalkozói színpad

A Hagymafesztivál vállalkozói szigetén a mai nappal kezdetüket vették a pódiumbeszélgetések, ahol szakmai témák és a vállalkozók kerülnek fókuszba. A programsorozat vendége volt Kozák Erika, a Marosmenti Vállalkozók Szövetségének elnöke és Juhász Tünde kormánymegbízott.

2018 a vállalkozók éve Makón, ennek apropóján merült fel az ötlet a Marosmenti Vállalkozók Szövetségében, hogy teret adjanak a helyi cégeknek a fesztiválon. A program nyitányán elsőként Kozák Erikával beszélgetett Molnár Gitta. A beszélgetés során szóba került a megnyílt kaszinó és a kiállítás is, de a munkaerőhiányról is szó esett.

– Azt gondolom a hatósági, kormány- és járáshivatali munka mindenképpen közelítésre szorul, szeretnénk minél inkább emberbarátibbá, ügyfélbarátabbá válni, és ennek része az, hogy egy-egy ilyen fesztiválon, közösségi rendezvényen megjelenjünk és olyan szolgáltatásokat hozzunk ide, amik akár a fesztivál ideje alatt is igénybe vehetőek – emelte ki Juhász Tünde a pódiumbeszélgetésen.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja ennek kapcsán kiemelte: a fesztiválra három területről érkeztek a Makói Járási Hivatal kollégái: a kormányablak busz is helyett kapott a rendezvényen, de részt vettek népegészségügyi osztály munkatársai is, akik többek között szűrésekkel és életmód-tanácsadással várták a látogatók, illetve a foglalkoztatási osztály is jelen volt. A kormánymegbízott az utóbbi évek változásairól is beszélt, amelyek közül kiemelte a kormányablakok megjelenését, amelyből immáron közel háromszáz van az országban, és amelyekben az ország bármely pontján ugyanazt a szolgáltatást kaphatják az ügyfelek, ráadásul arculatban is egységesek a kormányablakok.

Holnap 14 órától folytatódnak a pódiumbeszélgetések a Hagymafesztivál vállalkozói szigetének színpadán, illetve a későbbiekben a Makói Városi Televízió YouTube csatornáján is megtekinthetőek lesznek a beszélgetések.