Hírek Kiemelt hírek Makó

Jó reggelt, Makó!

Megnyílt a Vállalkozói Kaszinó, átadásra került a megújult a Nagyér sétány, szakmai és baráti kapcsolatokat is erősít a néprajzkutatók találkozója, Csehországban járt a Forgatós Táncegyüttes – ezekről is olvashat mai hírösszefoglalónkban!

Zászlófelvonással és a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Ifjúsági Fúvószenekarának közreműködésével vette kezdetét az idei Hagymafesztivál és Vállalkozói Sziget. Az első napon egy régi álom valósult meg: megnyitotta kapuját a Vállalkozói Kaszinó a Széchenyi tér 25. szám alatt.

– a Nagyér sétány egyik nagy szakaszát sikerült az idei járdaprogramban felújítani. A régi aszfaltos, kátyús, repedezett burkolatot szép, esztétikus térkőre cseréltük – számolt be a fejlesztésről Czirbus Gábor alpolgármester.

Különleges helyszínen, a Grand Hotel Gloriusban kapott helyet idén a Néprajzkutatók III. Makói Találkozója. A konferencián negyvenen vettek részt, húsz előadást hallhattak a szakma képviselői.

Nemrégiben Csehországban mutatta be hazánk kultúráját és táncait a Forgatós Táncegyüttes. A kint töltött tíz nap alatt még Lengyelországba is átutaztak, ahol szintén bemutathatták tudásukat.

Mélységi ellenőrzés során egy török honosságú kamionban 34 határsértőt találtak megbújva a Csongrád megyei rendőrök Csanádpalotánál. Lezárult a Víziközmű Társulat vagyonfelosztásának első üteme – erről a makói városvezetés tájékoztatott. Levelükből kiderült, hogy a társulat vagyonfelosztásának első üteme 2018. augusztus 8-án zárult le.

A hétvégén is lehetnek elszórtan záporok, de jellemzően ismét sok lesz a napsütés, többfelé 28 fokig emelkedhet a hőmérséklet!

A mai napot pedig Chet Faker dalával indítjuk!