Hírek Kiemelt hírek Makó

Elkezdődött a Hagymafesztivál!

28. alkalommal tartja meg a város a leghíresebb többnapos rendezvényét. Makón idén a vállalkozók évét ünneplik, így a Hagymafesztiválon is elsődleges cél a helyi termékek népszerűsítése.

A hagyományokhoz híven gólyalábas és lovaskocsis felvonulással csábították az érdeklődőket a Hagymafesztiválra az első napon. Ami azt illeti nem is kellett nagyon csábítania senkit, kora délután is már több százan gyűltek össze a város főterén a kellemes időben.

A képviselő testület döntése alapján az idei a vállalkozók éve Makón, erre csatakozik rá a hagymafesztivál is, a szórakozás mellett számos programmal és szakmai előadással.

– Azért hirdettük meg 2018-ra a vállalkozók évét, mert emléket szerettünk volna állítani ezzel Galamb Józsefnek, aki világhírnevet hozott, és hoz a mai napig városunknak, valamint szeretnénk továbbra is a makói gazdaság népszerűsítését segíteni és támogatni, szeretnénk, hogy a munkahelyteremtés erősödjön a városunkban. – mondta el a megnyitón Farkas Éva Erzsébet.

A polgármester hozzátette, ezt a célt szolgálja a tegnap megnyitott Vállalkozói Kaszinó is, ahol a makói cégek mutathatják be termékeiket és szolgáltatásaikat, és a Hagymafesztivál kínálatában is elsősorban a minőségre törekedtek.

Ma este többek között Apostol koncert várja még az érdeklődőket, holnap a Hősök jönnek Makóra, és a vasárnap sem marad sztár nélkül, hiszen Rúzsa Magdi lép majd fel.

navigate_before
navigate_next