Kiemelt hírek Színes

A protokollal ismerkedhettek a vállalkozók

Idén a Hagymafesztiválhoz csatlakozott a Vállalkozói Sziget is, ezért több olyan előadás és fórum is lesz, amelyen helyi és térségi vállalkozók vehetnek részt. Délután a Korona dísztermében Görög Ibolya protokollszakértőtől kérdezhettek az érdeklődők.

A vállalkozói illem írott és íratlan szabályaival ismerkedhettek meg a helyi és térségi vállalkozók Görög Ibolya protokollszakértő által. A szakember több éves tapasztalatát már könyv formájában is megfogalmazta, azonban ma szóban is ismertette, mi az, amit mindenképpen tudniuk kell az embereknek, ha vezetők szeretnének lenni, vagy csak az életben illedelmesen szeretnének viselkedni.

– Az előadásomon négy kérdés is felmerült, többek között például az, hogy mikor szabad az óránkra nézni, ha egy másik személlyel beszélünk, tárgyalunk. Igyekeztem minél több dolgot átadni a másfél órában, de a végén remek kérdésekkel fordultak hozzám a résztvevők – fogalmazott a szakértő.

A Korona dísztermében közel 100 érdeklődő jelent meg: egyebek mellett a megfelelő köszönési és levelezési formákról, tárgyalási technikákról és a megjelenésről is szó esett. Görög Ibolya elmondta: a beszédben átadott információból mindössze 7 százalékát jegyez meg a másik, sokkal fontosabb a mondanivalónál a hanglejtés és maga a viselkedéskultúra.

A Vállalkozói Szigeten számos pódiumbeszélgetésre és fórumra kerül sor az elkövetkező napokban.