Hírek Kiemelt hírek Makó

Megnyílt a Vállalkozói Kaszinó

Zászlófelvonással és a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Ifjúsági Fúvószenekarának közreműködésével vette kezdetét az idei Hagymafesztivál és Vállalkozói Sziget. Az első napon egy régi álom valósult meg: megnyitotta kapuját a Vállalkozói Kaszinó a Széchenyi tér 25. szám alatt.

– Az összefogásról szól a mai nap, hiszen a vállalkozók összefogtak és egy ilyen szervezést, illetve kiállítást meg tudtak tölteni tartalommal – hangzott el Tóth István ünnepi köszöntőjében. A Marosmenti Vállalkozók Szövetségének volt elnöke és a város ide díszpolgára hangsúlyozta: reméli, a Vállalkozói Kaszinó méltó lesz a helyszínhez, amelyet választottak.

A Vállalkozói Kaszinó egy régi ötlet volt, amely most, a Vállalkozók évében megvalósulhatott. Az egykori kaszinó helyén nyílt kiállító teremben helyi cégek mutatkoznak be termékeikkel, molinóikkal. A csanádpalotai Fényes Vendéglő süteményekkel és fagylaltokkal készült – ők igéretet kaptak, hogy egy külön helyiséget is kapnak valahol Makón.

navigate_before
navigate_next

A megnyitón Farkas Éva Erzsébet polgármester is köszöntötte az vállalkozókat és az érdeklődőket. Mint kiemelte, az idei évet a makói grémium szavazta meg a Vállalkozók Évének azért, hogy népszerűsíthessék a helyi és térségi cégtulajdonokat, illetve hogy teret, lehetőséget és támogatást biztosítsanak a vállalkozások részére, akik szerves részei egy város, település életében. A Hagymafesztiválhoz és a Vállalkozói Szigethez csatlakozott a Maros-parti Veterán Autós Motoros Közhasznú Sportegyesület is. Szilágyi László elnök elmondta, a vállalkozók sokat segítettek az egyesületnek, hogy programokat és felvonulásokat szervezzenek.

– Régi vágyunk volt, hogy méltó helyet találjunk a járgányoknak és így találkozott ez a két ötlet. A városunk és térségünk vállalkozói bemutatkozhatnak, a veteránautók pedig turistákat vonzanak majd – fogalmazott az elnök. Hozzátette: az egyesület munkahelyet is szeretne teremteni. – Egy pályázatot adtunk be és ha sikeresen lesz, veteránautók restaurálásával tudnánk foglalkozni. Ez három munkahelyet jelent, amelyre már az emberek is megvannak.

navigate_before
navigate_next

A háromnapos rendezvény holnap 13 órától folytatódik: lesz vállalkozói fórum, lovas felvonulás és koncertek is.