Hírek Színes

Lezárult az Év fürdője szavazás

A Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő lett idén az év fürdője. A Makói Hagymatikum Gyógyfürdő kategóriájában a 6. helyet szerezte meg a közönségszavazáson.

Ezen a nyáron már negyedik alkalommal versengtek a hazai fürdők egymással. Az Év Fürdője közönségszavazáson 2018-ban is három kategóriában kerestek győztest. Idén bravúrral végződött a legnagyobbak csatája. A mórahalmi fürdő dicsőségén túl a Csongrád megyeiek két további fürdőjükre is büszkék lehetnek.

Az Év Fürdője a magyarországi fürdők legnagyobb megmérettetése. A közönségszavazásban 2018. június 1. és augusztus 31. között, három kategóriában, közel 200 fürdő versenyzett. A szavazást a termalfurdo.hu szervezte a Magyar Fürdőszövetség szakmai támogatásával. Rekordszámú, közel 170 ezer szavazó voksolt, a versenyben összesen 176 ezer szavazat érkezett.

Minden évben meglepetés: tavaly a Hungarospa Hajdúszoboszló írt történelmet, amikor 2015 után másodszorra is elnyerte Az Év Fürdője címet. Idén nagy meglepetésre e kategóriának nyertese egy olyan fürdő lett, amely már korábban egy másik kategóriában győzött.

Az Év Fürdője 2018-ban a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő lett, amely 2016-ban, Az Év Feltörekvő Fürdője kategóriában már behúzta az első helyet. A fürdő népszerűségét leginkább családbarát jellegének, valamint a folyamatos, környezettudatos és vendégbarát fejlesztéseinek köszönheti. 2017. év végére a fürdő új épületszárnnyal gazdagodott.

Az Év Feltörekvő Fürdője 2018-ban az Orosháza – Gyopárosfürdő Gyógy-, Park- és Élményfürdő lettA Helyiek Kedvenc Fürdője címet a Tiszavasvári Strandfürdő szerezte meg. 

Idén tíz Csongrád megyei fürdő mérkőzött meg a versenyben. A Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő bravúrja mellett további két fürdő is a Top 10-ben végzett. A makói Hagymatikum 6. lett Az Év Feltörekvő Fürdője 2018 kategóriában, az algyői Borbála Fürdő pedig A Helyiek Kedvenc Fürdője 2018 kategóriában végzett a 7. helyen.

A szavazás országos eredményei itt láthatóak, az összes megyei rangsor pedig ide kattintva tekinthető meg.