Hírek Kiemelt hírek Makó

Saját lábán is megáll a Hagymatikum

Talán soha egy hónap nem sikerült olyan jól a makói Hagymatikum Gyógyfürdő életében, mint az elmúlt augusztus – derült ki a Rádió 7 szerdai Napraforgó műsorában vendégeskedő Gergely Gáborral, a Makói Gyógyfürdő Zrt. igazgatójával és Weszelyné Véghseő Henriett önkormányzati képviselővel folytatott beszélgetésből.

Nehezen, de leginkább esősen indult az idei nyár. A június nem is váltotta be a hozzá fűzött reményeket a Hagymatikum esetében, azonban a július és augusztus esetében sikerült rendesen odatennie magukat a fürdőzőknek. Ez a látogatószámokon és – ami még fontosabb – a bevételeken is meglátszik. Csak augusuztusban 45 ezer látogatója volt a Hagymatikumnak.

A vendégek legnagyobb része még mindig Romániából érkezik: körülbelül 60 százaléka a látogatóknak. Emellett egyre jelentősebb a szerbek aránya: 15-20 százalékot is eléri most már, illetve a magyar érdeklődőkkel is feltétlenül számolni kell.

Mindez természetesen a fenntartási, üzemeltetési költségekre is pozitív hatással van. Az önkormányzat minden évben elkülönít a Hagymatikum működtetésre a költségvetéséből 50 millió forintot. Ehhez az összeghez az idén még nem kellett hozzányúlnia a fürdőnek. Minden kisebb javítást, felújítást, illetve magát a működtetést is tudtak fedezni saját forrásukból.

Ha ez így marad, akkor az 50 milliós keretből a tanuszoda felújítását szeretnék megvalósítani, ami körülbelül 15 millió forintot emésztene fel.

Programok tekintetében továbbra is rengeteg lehetőség lesz a fürdőben. A gyógyászat egész évben működik, de az őszi, téli időszakban még kelendőbbek ezek a szolgáltatások. Szeptember 15-én pedig egy igazán aktív, játékos, szórakoztató programra kerül sor.