Hírek Kiemelt hírek Makó

Jó reggelt, Makó!

Összefogás segítette népviselethez a királyhegyesi Csurgót, Makón és Csanádpalotán tart fogadóórát Lázár János, néhány órán belül meglett a kerékpártolvaj Kiszomboron – ezekről is olvashat mai hírösszefoglalónkban!

Még februárban adtuk hírül, hogy a Csurgó Hagyományőrző Néptánccsoport jótékonysági bált szervezett, hogy a bevételből népviseletet tudjanak vásárolni. A nemrég megrendezett családi napjukon is már abban a ruhában léptek fel, amely az összefogásnak köszönhetően jött össze.

Makón és Csanádpalotán tart fogadóórát Lázár János: a térség országgyűlési képviselője péntek délelőtt Makón, délután Csanádpalotán várja a lakosságot.

A bejelentéstől számított néhány órán belül azonosított egy biciklitolvajt a helyi körzeti megbízott Kiszomboron. A nővel szemben tulajdon elleni szabálysértés miatt indult bírósági előkészítő eljárás a Makói Rendőrkapitányságon. Nagy volt a hétvégi forgalom a határátkelőkön: csaknem 290 ezer utazó használta a Csongrád megyei határátkelőhelyeket, akik több, mint 96 ezer járművel lépték át az országhatárt.

Nem tér vissza a vasárnapi boltzár: a kormány a vasárnapi boltzár ügyében nem tervez jogszabály-módosítást, nem tartja aktuálisnak a kérdést. Jövőre 606 milliárd forinttal fordít többet a kormány oktatásra, mint ami a 2010-es költségvetésben szerepelt erre a célra. Az EU idén is támogatja az iskolai gyümölcs-, zöldség- és tejosztást: 150 millió euró (mintegy 48 milliárd forint) áll rendelkezésre gyümölcsökre és zöldségekre, 100 millió euró (mintegy 320 milliárd forint) pedig tejre és tejtermékekre.

„A magyar miniszterelnök hidat képezhet az Európai Néppárt és más pártok közötti szövetségek létrehozásában” – írja a tekintélyes olasz napilap, a Corriere Della Sera. Az olasz belügyminiszter szerint Angela Merkel német kancellár alábecsülte a menekültek befogadásával járó társadalmi konfliktusok veszélyét.

A mai napot pedig egy igazi klasszikussal indítjuk!