Belföld Hírek

HIPA: negyvenhat sikeres befektetési tárgyalás az első fél évben

Negyvenhat sikeres, összesen több mint 2 milliárd euró értékű befektetési tárgyalást folytatott le 2018 első fél évében a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) – mondta Ésik Róbert, az ügynökség elnöke az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

A legtöbb új projektet az Amerikai Egyesült Államok és Németország kezdeményezte Magyarországon, a tőke nagyságát nézve pedig Dél-Korea vezeti a befektetők listáját az idén – tette hozzá.

Elmondta: egy beruházási döntés átlagos előkészítési ideje fél és egy év között van, ezalatt a befektetők számos szempontot mérlegelnek, többek között az ország gazdasági és politikai stabilitását, a potenciális munkaerőt, az infrastruktúrát, a közlekedési lehetőségeket és az adók nagyságát, amelyek a befektetések pénzügyi megtérülését befolyásolhatják.

Ésik Róbert a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta: Magyarország világszerte a hetedik legkedveltebb befektetési célpont az IBM Global Location Trends legújabb, 2017-es adatokat tartalmazó jelentése szerint.