Hírek Kiemelt hírek Makó

A novellák voltak főszerepben a páros könyvbemutatón

Különleges könyvbemutató várta az olvasókat ma este a könyvtárban: Janáky Marianna és Szil Ágnes beszélgetett az olvasóteremben, amely során a közönség figyelmébe ajánlották köteteiket, a Magamba ragasztottalak és az Életünk legszebb napja alkotásokat.

Makón első alkalommal kerülhetett sor olyan könyvbemutatóra, ahol két női szerző mutatkozik be egyszerre egy beszélgetés során – véli Janáky Marianna. A szerző Magamba ragasztottalak kötete 26 novellából áll, a magánmitológia a gyermekkorát és a kamaszkorát foglalja magába, illetve általa meg nem élt eseményeket. A kötet érdekessége, hogy mindegyik novellája megjelent jeles lapokban is a négy év alatt, mire kiadásra került.

– Janáky Mariannától kaptam meghívást, aki Makó kulturális életének szerintem egy motorja és az ő megjelent kötete, illetve az én megjelent kötetem körülbelül egyszerre látott napvilágot. A könyvhétre jelentek meg, és ez szolgáltatta annak apropóját, hogy találkozzunk és beszélgessünk egymás köteteiről – mondta el Szil Ágnes. A Békésen tanító szerző egyben a Bárka prózaszerkesztője is, az Életünk legszebb napja a harmadik kötete, amely egy két részből álló novellagyűjtemény.