Kiemelt hírek Színes Térség

Összefogás segítette népviselethez a királyhegyesi Csurgót

Alig egy éve alakult meg a királyhegyesi Csurgó Hagyományőrző Néptánccsoport. A jelenleg 30 fős csapat már több helyen fellépett, többek között a határon túl is. Népviseletüket az összefogásnak köszönhetik.

Még februárban adtuk hírül, hogy a Csurgó Hagyományőrző Néptánccsoport jótékonysági bált szervezett, hogy a bevételből népviseletet tudjanak vásárolni. Akkor Marosillyére készült a csoport. A nemrég megrendezett családi napjukon is már abban a ruhában léptek fel, amely az összefogásnak köszönhetően jött össze.

– A jótékonysági esten 300 ezer forint gyűlt össze, abból lett a lányoknak és a fiúknak varratva a ruhájuk. Rengeteg támogatást kapunk vállalkozóktól is, ezért is sikerült beszereznünk a népviseletet – árulta el Fülöp Boglárka néptáncpedagógus.


Fotó: Fülöp Boglárka.

Az összegyűlt pénzből különböző színű dél-alföldi viseletet varrattak: a szoknyákat egy kövegyi varrónő készítette, a blúzokat és az ingeket a tótkomlósi Bogár Edit varrta és a férfiruhákat a csanádpalotai Szlovák Balázsnak köszönhetik. A csapat jelenleg sárközi táncokat tanul, így ehhez és a többi néptánchoz is szeretnének népviseletet beszerezni, varratni.