Hírek Kiemelt hírek

Jó reggelt, Makó!

Jubileumi tanévet kezdtek a Návayban, hamarosan Hagymafesztivál, zajlik a makói levéltár költözködése és 386 millió forintból fejlesztik a tanyákat – tegnap ezekről is olvashattak nálunk! Tartsanak velünk!

Szeptember elejétől elérhető a hazai fokhagyma és vöröshagyma: aki a magyar hagymát választja, az a hazai termelőket segíti – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. Emelkedik az üzemanyagok ára szerdán: a Mol bruttó 2 forinttal emeli a 95-ös benzin és 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát. Kettős jubileumot ünnepel új évadában a Szegedi Szimfonikus Zenekar.

Kamionokban megbújva próbáltak Magyarországra bejutni: a rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket. Zajlik a makói levéltár anyagainak átköltöztetése: erről Farkas Éva Erzsébet polgármester számolt be. Ha szeptember, akkor Hagymafesztivál: a szervezők minőségi programokkal várják az érdeklődőket, azonban jó tudni, hogy a városban ideiglenes forgalomkorlátozások lesznek

Lázár János országgyűlési képviselő és Farkas Éva Erzsébet polgármester Dani János juhásznál járt, aki egyike azoknak, aki pályázati támogatás segítségével fejlesztheti a villamosenergia kapacitását, vagy bevezetheti ingatlanjukra az áramot a térségben.

386 millió forintból fejlesztik a tanyákat – Makó Híradó

Évtizedeken keresztül magukra maradtak a tanyán élők, így sokkal rosszabbak voltak az életkörülményeik, mint a városiaknak. Bár ma sem könnyű tanyán élni, mégis büszkék vállalják és szeretik a természet közelségét közel ezren Makó és Hódmezővásárhely környékén.

További jelentős esőzésekre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat: Makón is többször alakulhat ki zápor, zivatar a nap folyamán. 

Szeptember negyedikén több történelmi esemény zajlott. Például:

  • 1552-ben elesett Szolnok vára
  • 1834-ben Samuel Morse bemutatja távíróját a New York-i egyetemen
  • 1870-ben Franciaországban a Nemzetgyűlés kikiáltja a köztársaságot, III. Napóleon császár uralma véget ér
  • 1992-ben a Fidesz a Liberális Internacionálé teljes jogú tagjává válik

és

  • 1993-ban Kenderesen újratemetik Horthy Miklós altengernagyot, a Magyar Királyság egykori kormányzóját, feleségét jószáshelyi Purgli Magdolnát és ifj, Horthy Miklóst, a kormányzói pár kisebbik fiát.