Hírek Külföld

Macron vesztésre van ítélve Orbán Viktorral szemben

Mindamellett, hogy Emmanuel Macron képmutató, egy végzetes hibát is elkövetett, ugyanis a bevándorlásról szóló vitában garantáltan alul fog maradni Orbánnal és Salvinivel szemben – idézi Jean Bricmont belga professzor francia elnökről mondott szavait a 888.

Mint az Origo írja: a bukott szocialista miniszterből lett bevándorláspárti francia elnök, Emmanuel Macron saját maga mondta, hogy a kemény, bevándorlásellenes Orbán Viktor és Matteo Salvini ellenfele akar lenni. 

Az a probléma Macronnal, hogy képmutató, ahogy arra Salvini már rámutatott 

– mondta Bricmont professzor az RT kérdésére. A képmutatás pedig abból fakad, hogy miközben kiáll a migránsok befogadása mellett, aközben zárva tartja a francia-olasz határt, ahol migránsok ezrei várnak, hogy átkelhessenek Franciaországba.

Bricmont professzor az Olaszország és Magyarország közti különbségről is beszélt.

Magyarországnak sosem voltak gyarmatai. Ők nem felelősek a közel-keleti háborúkért… Akkor miért is kellene befogadniuk migránsokat?… Talán mondhatnánk, hogy jótékonyságból. De arra meg válaszolhatnák, hogy először a saját problémáinkat oldanánk meg

A közíró felvette, hogy Olaszország esetében nem ilyen egyszerű a helyzet, ám az olaszok már rengeteg mindenkit befogadtak, és azt szeretnék, ha más államok átvennének tőlük a migránsokat. Azt is hozzátette, hogy az embereket megrettenti a gondolat, hogy milliós, tízmilliós tömegek jöhetnek Európába

Mivel a migránsokkal való együttélés sok helyen problémákat okoz, ezért az emberek akkor sem akarnak befogadni többet, ha “csak kevesen jönnének”.

Bricmont szerint Orbán Viktor és Matteo Salvini sikerrel fog járni, és az Európai Parlamentben megjelenik egy bevándorlásellenes erő. 

Franciaországban már a jobboldal és a republikánusok is erősen bevándorlásellenes álláspontot foglalnak el – mondta a professzor. Azt is hozzátette, hogy emiatt értelme lenne annak, ha a jobboldal szövetséget kötne Le Pen pártjával. 

Így valószínűleg le tudnák győzni Macront. A baloldal képtelen lesz nyerni 

– emelte ki Bricmont. Hozzátette, hogy Orbán és Salvini nagyon népszerű saját hazájában, ám Macron ezt nem mondhatja el magáról. A francia elnök emiatt öngyilkos helyzetbe sodorta magát.

 

Forrás: Origo | Borítókép: Facebook / Emmanuel Macron