Hírek Kiemelt hírek Makó Térség

Jó reggelt, Makó!

Meg szeretnék menteni a bogárzói templomot, 4 CÖCE képviselő nyerte a roma időközi választást, a maroslelei oktatás 185 évét ünnepelték, kihirdettük a hét emberét – ezekről is olvashat mai hírösszefoglalónkban!

Fodor Ilda keramikusművész kiállításával vette kezdetét a bográzói templombúcsú vasárnap délelőtt. Az ünnepségen Farkas Éva Erzsébet polgármester is részt vett, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy összefogással megszépülhet a 111 éves Páduai Szent Antal templom.

Közel 60 százalékos részvételi arány után mind a négy Roma Nemzetiségi Önkormányzati képviselőt a Cigány Önkormányzatok és Civil Szervezetek Országos Egyesülete adja Makón.

Jubileumi tanévnyitó ünnepséggel, emléktábla-avatással és szentmisével emlékeztek meg a maroslelei oktatás 185 évéről vasárnap. A makói Szent István Egyházi Általános Iskola és Kollégiumban közel háromszáz diák kezdte meg a tanévet, A SZIGNUM idei mottója a bátorság lett, a rend magyar tartományfőnöknője szerint ez az erény a 160 éves jubileumhoz is erősen kapcsolódik.

36 millió forint értékű droggal zuhant le motoros siklóernyőjével egy férfi – a Kiszombor Határrendészeti Kirendeltség munkatársa a stabil hőkamerán észlelte, hogy Szerbia irányából érkezve Tiszasziget Közúti Határátkelőhely térségében leszáll egy szántóföldön.

A tegnapi napon Rónai Dániel gitárművészt és oktatót köszöntöttük a hét embereként, akivel többek között az induló művészeti programról, a nyári Kiszombori Gitárkurzusról, és arról beszélgettünk, hogy számára hogyan kezdődött a zenélés.

A mai napot pedig Bruno Mars dalával indítjuk!