Hírek Kiemelt hírek

Jó reggelt, Makó!

Családi nap volt Királyhegyesen, vízitúrát szerveztek Hajnal Antal emlékére és változatos programmal készültek a Patai téri nap alkalmából – tegnap ezekről is olvashattak nálunk!

Csalók küldenek a NAV nevében elektronikus leveleket – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Magyar film hozta el a várnai nemzetközi filmfesztivál fődíját, az Arany Aphroditét: a Vándorszínészeknek ítélték oda az elismerést. 56 millióból készült el apátfalvi csapadék-és belvízvezető hálózat – a beruházásnak köszönhetően 113 ingatlan előtt válik megoldottá a vízelvezetés.

Felújított egészségházat avattak Székkutason: az új Egészségház megépülése 140 millió forintba került. Családi napot tartottak Királyhegyesen: bemutatkoztak az első osztályosok és a Csurgó Hagyományőrző Néptánccsoport is. Változatos volt a Patai tér programja: bemutatók, koncertek, aszfaltrajzverseny és bűvészműsor is várta a látogatókat. Vízitúrát szerveztek Hajnal Antal emlékére.

Vízitúra a makói mérnök emlékére – Makó Híradó

Rossz hírünk van az iskolásoknak: már csak a mai napot élvezhetik ki a nyári vakációból, ugyanis holnaptól becsengetnek. Ehhez 43 fok fog ma társulni, így lehetőség van remek szabadtéri programok szervezéséhez is. 

De még mi történt szeptember 2-án? Például

  • 1666-ban ezen a napon kezdődött el a Nagy londoni tűzvész
  • 1686-ban Buda felszabadult a török uralom alól 145 év után
  • 1971-ban felveszi az Egyesült Arab Köztársaság felveszi az Egyiptomi Arab Köztársaság nevet

és

  • 1991-ben az Amerikai Egyesült Államok elismeri a balti országok függetlenségét.

Ezen a napon született Mark Harmon, akit JAG – Becsületbeli ügyekből és az NCIS-ből ismerhetünk. De ma ünnepli születésnapját Tamás István magyar író, költő, újságíró, Keanu Reeves angol-kanadai színész, Salma Hayek mexikói születésű amerikai színésznő, Tóth Ágota magyar gyorskorcsolyázónő és Balog Gábor magyar úszó.