Hírek Makó Térség

Jó reggelt, Makó!

Bográcsozás során ismerkedtek a JAG-os gólyák, új könyvtár is várja a diákokat a nyáron megújult Galamb iskolában, Hajnal Antalra emlékeztek Makón – ezekről is olvashat mai hírösszefoglalónkban!

A József Attila Gimnáziumban már hatodik éve, hogy gólyatábort szerveznek a leendő ötödik és kilencedik osztályosok számára. Ez idén sem volt másképpen: termet festettek, várost fedeztek fel és közös főzésre is sor került pénteken. Több felújítás zajlott, illetve jelenleg is zajlik a Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskolában. Az intézményben Horváth Zoltán igazgató vezetett körbe minket, bemutatva a fejlesztéseket.

Hajnal Antal 180. évvel ezelőtt született Makón. Egyik legnagyobb munkássága a fiumei kikötőépítés volt. Az évforduló alkalmából a Makói Óvoda Kálvin Téri Tagintézmény falán lévő emléktáblát koszorúzták meg és áldották meg, a mai napon pedig megtartják az első Hajnal Antal Vízi Emléktúrát. A város feszületeit fedezték fel kerékpárral azok, akik részt vettek Kereszt-túrán. A kulturális-helyismereti program orgonakoncerttel zárult a belvárosi katolikus templomban.

Népszerűnek bizonyultak a múzeumi nyári táborok:  június közepétől augusztus végéig összesen 16 táborban közel 400 makói és térségi gyermek töltötte hasznosan a szünidőt. Péntek délelőtt négy családnál járt Szekeres Ferenc polgármester és Kiszely Jánosné települési képviselő, ahol az újszülötteket köszöntötték.

2018 a Vállalkozók éve Makón: ezért is nagy öröm a városvezetés számára, hogy nettó 380 millió forintból fejlődhet az Ipari Park. A beruházás során a közművesítés valósul meg, illetve utak és csatornahálózat épül ki – a fejlesztés jövő héten indul. Még az önkormányzati támogatással sem tudott elszámolni Kiss Attila egyesülete: három hónappal ezelőtt le kellett volna adnia az elszámolást a Csanádpalotai Lovas Egyesületnek, amelyről az önkormányzat azt sem tudta, hogy a Jobbikos politikus az elnöke.

A mai napot (és a szeptembert) az Earth, Wind & Fire dalával indítjuk!