Kiemelt hírek Színes Térség

Családi napot szervezett a Csurgó Hagyományőrző Néptánccsoport

Tavaly ősszel alakult meg a Királyhegyesi Csurgó Hagyományőrző Néptánccsoport. Ez, a tanévkezdés és a közösség építésének alkalmából családi napot szervezetek a településen. Bemutatkoztak a leendő első osztályosok és a néptánccsoport is.

Családi napot rendeztek Királyhegyesen a helyi iskola, vállalkozók, az önkormányzat és a Csurgó Hagyományőrző Néptánccsoport által. Fülöp Boglárka néptáncpedagógus elárulta, a rendezvény egy nem hivatalos évnyitó is volt, de a családi programok, a vetélkedők és a játékok sem maradhattak el.

– Ez egy közösségépítő, közösségteremtő rendezvény egyben, mivel Királyhegyesen ritkábban vannak programok. Ezen szeretnénk változtatni egy picit – tette hozzá a helyi néptánccsoport vezetője.

A Csurgó Hagyományőrző Néptánccsoport dél-alföldi és sárközi karikázós táncokkal készültek, de a fellépés végén moldvai dalra invitálták a közönséget táncolni. A gyerekek kalocsai csokorral mutatkoztak be. Görbéné Ménesi Mária már a kezdetektől a csoport tagja. Elmesélte, a férfiakat nem volt nehéz rávenni a csatlakozásra.

– Elkísértek minket próbára, majd annyira megtetszett nekik, hogy maradtak is – árulta el Marika. – Azért is léptem be a Csurgóba, mert mindig is szerettem a néptáncot és a muzsikát, csak nem volt lehetőség itt ilyenre. Örültünk, hogy Bogi megalapította. Nekem a kedvencem a dél-alföldi, de elkezdtük a kalocsait is tanulni, azonban az egy picit nehezebb.

navigate_before
navigate_next

A családi napon mutatkoztak be a leendő első osztályosok is. A kicsik a bemutatkozójukban elmesélték, testvéreik, szüleik és nagyszüleik is a helyi általános iskolába jártak. Ebédre paprikás krumpli készül, amelyből mindenki jóízűen ehet majd.