Hírek Kiemelt hírek Színes Térség

Újszülötteket köszöntöttek Apátfalván

Még az év elején döntött arról az apátfalvi képviselő-testület, hogy minden újszülött 40 ezer forintos bébikötvényt kapjon. Péntek délelőtt négy családnál járt Szekeres Ferenc polgármester és Kiszely Jánosné települési képviselő.

Apátfalva jövője a fiatalok, ezért is támogatják kiemelten a településen a családokat. Szekeres Ferenc polgármester elmondta, még januárban fogadta el a grémium azt az határozatot, miszerint minden újszülött 40 ezer forintos támogatást kapjon. Az összeget készpénzben kapják meg, így a családok döntenek arról, hogy a pénzt felhasználják vagy félrerakják.

Péntek délelőtt a polgármester Kiszely Jánosné települési képviselővel négy családhoz látogatott el. Elsőként Varga Izabellát és szüleit, Vargáné Kovács Dórát és Varga Róbertet köszöntötték. A családfő elárulta, Iza a harmadik csemete: két bátyja van, az ötéves Bálint és a kétéves Bence.

– Izabella július 12-én született, 50 centivel és 2800 grammal. Amikor éhes, nagyon hangos baba, de abszolút normális gyerek. A testvérei jól viszonyultak hozzá, nem féltékenykednek, de próbáljuk is őket úgy nevelni, hogy ne legyen probléma – fogalmazott az édesapa. Hozzátette, Bálint már nagyon védi a kishúgát.

navigate_before
navigate_next

Az önkormányzat a Deszpot-családnál is járt: ott a májusban született Pétert köszöntötték. Továbbá Károly Mirellát és Koszta-Kakuszi Debórát is üdvözölték. A kis Mirella július végén, Debóra május végén látta meg a napvilágot.