Hírek Kiemelt hírek Makó

Új könyvtár is várja a diákokat a nyáron megújult Galamb iskolában

Több felújítás zajlott, illetve jelenleg is zajlik a Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskolában. Az intézményben Horváth Zoltán igazgató vezetett körbe minket, bemutatva a fejlesztéseket.

Nemcsak belülről, kívülről is történtek újítások az intézményben: a felújítási pályázatból az előfinanszírozott részt visszakapta az iskola, ebből a bádogos munkákat végezték el: az iskola főkupoláját és a tornaterem tetejét javították ki. Megszüntették a beázás nyomokat, illetve elkezdték a tantermek rehabilitációját is. Az első emeleten három terem készült el: egy fizika, egy történelem és egy magyar nyelv tanterem teljes felújítására került sor. Egy új könyvtárat is kialakítottak, amely egy nagy könyvtárrészből és egy olvasószobából áll, továbbá a WC-k is megújultak az intézményben. A tornateremhez kapcsolódó konditermet is felújították, amelyet a tanulók akár délelőtt is használhatnak majd.

navigate_before
navigate_next

Szeptembertől az intézmény általános iskolásokat is fogad a nyáron kialakított technikateremben, ahol a rendelkezésre álló satukkal és szerszámokkal tudnak megfelelő körülmények közt tanulni a diákok. Erre kéthetente, dupla óra keretein belül lesz alkalmuk a csoportoknak, eddig nyolc osztály jelentkezett. Felújították a tanulók műhelyét is, amelyben az eszterga-, forgácsoló- és hegesztőgépek vannak.

Elkezdődtek a diákklub kialakításának munkálatai is, illetve a nagy előadóterem bútorzatának felújítására szolgáló közbeszerzés is kiírásra került az intézményben.

Napokon belül kezdetét veszi a laboratórium kialakítása is, ahol a Bay Zoltán Biotechnológiai Divízió segítéségével fognak az intézményben olyan laboratóriumokhoz értő diákokat képezni, akik a munkaerőpiacon bárhol el tudnak majd helyezkedni – emelte ki Horváth Zoltán.