Hírek Kiemelt hírek Makó

Jövő héten kezdődik az Ipari Park fejlesztése

2018 a Vállalkozók éve Makón: ezért is nagy öröm a városvezetés számára, hogy nettó 380 millió forintból fejlődhet az Ipari Park. A beruházás során a közművesítés valósul meg, illetve utak és csatornahálózat épül ki.

Az RMB-Transz Kft. által szépülhet meg a makói Ipari Park, amely 1998-ban kapta meg ezt a címet a Gazdasági Minisztériumtól. Farkas Éva Erzsébet polgármester a pénteki szerződés-aláírás előtt elmondta, a nettó 380 millió forintos beruházás két ütemben valósul meg és 2019. március 1-ig kell befejeznie a kivitelező cégnek.

– Elsősorban a közművesítési fejlesztés valósul meg 105 hektáron: ez az utak felújítását és építését, csapadékvíz elvezetését jelenti, de vízellátási szolgáltatás, hírközlési eszközöket elhelyezése, szennyvízelvezetéssel kapcsolatos munkák fognak zajlani. A beruházásnak köszönhetően LED-lámpák kerülnek az Ipari Park területére – fogalmazott a polgármester.

A városvezető hangsúlyozta: a választások követően kiemelt feladatként szerepelt a munkahelytemetés, így az Ipari Park fejújítása lehetővé teszi, hogy fejlett körülmények között új állások jöjjenek létre kis- és középvállalkozásoknak köszönhetően. Az elmúlt években mintegy 40 kis- és középvállalkozásnak tudott segíteni Lázár János, a térség országgyűlési képviselője. 

Gubacsi Szilárd, RMB-Transz Kft ügyvezetője elmondta, teljes kapacitással fognak neki a kivételezésnek. Gyors, pontos és minőségi munkát szeretnének végezni. A jövő hét elején veszik át a munkaterületet, így hamarosan megkezdődhet a beruházás.