Hírek Kiemelt hírek

Jó reggelt, Makó!

Lezárult az Erasmus+ program a JAG-ban, szeptemberben igényelhető a tél rezsicsökkentés és megkezdték a Csipkesor felújítását – tegnap ezekről is olvashattak nálunk.

Véget ért a JAG-ban az Erasmus+ program: a diákok nemcsak tapasztalatokat, hanem barátokat is szereztek. Csanádpalotán 19 határsértőt buktattak le egy Peugeot-ban: az ügyben a román hatóságok járnak el. Korhű dokumentumokat keresnek az egykori Ford-lerakathoz: a városvezetés az egykori lerakatot és összeszerelő műhely homlokzatát az eredeti állapothoz hűen szeretné felújítani. 

Szeptember 3-tól igényelhető a téli rezsicsökkentés: a földgázt és távhőt használók rezsicsökkentését követően szeptemberben az egyéb formákat használó lakosok igényelhetik a téli rezsicsökkentést. 50 ezer forint telefonszámlával tartozik két roma nemzetiségi önkormányzatos: augusztus 31-el le kell zárja a költségvetését a makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat. Megkezdték a Csipkesor felújítását.

A Csipkesor hátulján kezdték meg a felújítást – Makó Híradó

280 millió forintból újul meg a Csipkesor, a kivitelező a hátsó oldal munkálatait kezdte meg először, a külsőnek a Hagymafesztivál után kezdenek neki.

Gyémántlakodalmat köszöntött Farkas Éva Erzsébet: a polgármester Simon Györgynél és feleségénél, Bíró Piroskánál járt. Új parkolóval kezdi a tanévet a Szignum: az új igazgatónak bemutatkozott Czirbus Gábor alpolgármester. Nékám Kristóf allergológus szerint Magyarországon nagyon sok parlagfű van: hozzátette, láthatóan képtelenség érdemben csökkenteni a számát.

A hónap utolsó napján 31 fok várható. Esernyőket érdemes magunkkal vinni, ugyanis az időjósok szerint záporeső, zivatarra kell számítanunk – akár egy milliméter csapadék is eshet. Erika neve napján olyan események történtek mint:

  • 1896-ban ünnepélyesen átadták a budapesti Nagykörutat
  • 1975-ben Stockholmban megnyílt a T-Centralen-ben a 3. metró állomása
  • 1990-ben az NDK és az NSZK kormányai megkötötték a szerződést a két német állam újraegyesítéséről

és 

  • 1994-ben az utolsó ex-szovjet katonai csapat is elhagyta Németországot, amely az NDK területén állomásozott.