Hírek Kiemelt hírek Színes

Hajnal Antalra emlékeztek Makón

Hajnal Antal 180. évvel ezelőtt született Makón. Egyik legnagyobb munkássága a fiumei kikötőépítés volt. Az évforduló alkalmából a Makói Óvoda Kálvin Téri Tagintézmény falán lévő emléktáblát koszorúzták meg és áldották meg.

Egy kiváló mérnökre, Hajnal Antalra emlékeztek meg Makón. A makói mérnök a fiumei kikötő megvalósulásában szervesen részt vett, hiszen tervei alapján épülhetett meg a dokk, de a munkálatokban is kivette a részét.

– Mérnöki munkája mellett elhivatottan támogatta az elesetteket, a bajba jutottakat is. Úgy gondolom, tudása mellett ezzel is kiérdemelte, hogy megemlékezzünk róla – fogalmazott Czirbus Gábor alpolgármester az ünnepség előtt.

navigate_before
navigate_next

Hajnal Antal emléktáblája a Makói Óvoda Kálvin Téri Tagintézmény falán található meg. Édesapja, Hajnal Ábel református tanító volt és egykori házuk az óvoda helyén áll. A táblára koszorút helyezett el az önkormányzat nevében Farkas Éva Erzsébet polgármester és Czirbus Gábor alpolgármester, a Makó-Belvárosi Református Egyházközösség nevében Kondrát Zoltán lelkész és Hajdú Gábor főgondok, illetve a Szirbik Miklós Egyesület nevében Forgó Géza elnök és Vízi Dániel alelnök. A műsorban közreműködött Guti Hanna és Hévízi Panka is.

Hajnal Antal születésének évfordulója alkalmából egy kiadvány is készült, amely Forgó Géza nevéhez fűződik. Továbbá szombat, első alkalommal rendezik meg az Hajnal Antal Vízi Emléktúrát a Maroson, Makó és Apátfalva között.