Kiemelt hírek Makó Színes

Bográcsozás során ismerkedtek a JAG-os gólyák

A József Attila Gimnáziumban már hatodik éve, hogy gólyatábort szerveznek a leendő ötödik és kilencedik osztályosok számára. Ez idén sem volt másképpen: termet festettek, várost fedeztek fel és közös főzésre is sor került pénteken.

Bár szeptember harmadikán kezdődik meg a 2018/2019-es tanév az iskolákban, az már biztos, hogy a József Attila Gimnázium leendő ötödik és kilencedik osztályosai nem ismeretlenül lépnek be az intézmény kapuján. Pénteken egy gólyatábor keretén belül ismerkedtek meg egymással és a leendő iskolájukkal is.

A JAG-ban már régi hagyománya van ennek a programnak, amely során termet dekorálnak a diákok, felfedezik a várost és játékos, a fakultációkhoz kötődő feladatokat oldanak meg. Idén a főzés sem maradt el: az udvaron több bográcsban rotyogtak a finom paprikás krumplik.

Mészáros Zsóka májusban a Szignumból ballagott el. A leendő kilencedikesnek testvérei egykor a gimibe jártak, ezért is választotta ő is a JAG-ot, illetve az is motiválta, hogy van biológia fakultáció az iskolában.

– Nagyon tetszett ez a program, még annak ellenére is, hogy picit fáradt voltam. Először osztályfőnöki óránk volt, aztán a különböző szakosoknak volt foglalkozás tartva. A tanárok nagyon jó fejek – fogalmazott Zsóka, aki már várja, hogy elkezdődjön a tanév.

navigate_before
navigate_next

Martinuszné Korom Gabriella megbízott intézményvezető elmondta, az idei tanévnek 510 diákkal és 20 osztállyal vágnak neki.