Hírek Térség

Az ország legnagyobb szántóföldi kiállítása lesz Mezőhegyesen

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) – a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) közreműködésével – a tavalyi évhez hasonlóan idén is megszervezi az ország legnagyobb szántóföldi rendezvényét. Az eseményről Szél Istvánnal a NAK Csongrád-megyei elnökével beszélt a Rádió7.

Másodjára rendezik meg a NAK Szántóföldi Napok és Agrárgép Show-t szeptember 20-21.-én. Ez alkalommal a rendezvény, mely mintegy 42 hektárnyi alapterületen helyezkedik el, Békés megyében, Mezőhegyesen fogják megrendezni. Szél István a Rádió 7-nek elmondta, hogy a Szántóföldi Napok elsősorban a szakmaiságról szól, de szívesen látják a családdal érkezőket is, hiszen a mezőgépek továbbra is a gyermekek egyik kedvenc látványosságának minősülnek.

A NAK Csongrád megyei elnöke elmondta: a szervezők azt a célt tűzték ki, hogy ez a két nap a teljes agrárium egy széles körű és a legfrissebb szakmai tartalommal töltött, megkerülhetetlen eleme legyen, ahol a gazdálkodók közvetlenül szerezhetnek be versenyképes tudást.

– Kifejezetten egy szakmai program, tehát nem a szórakozás, vagy a mezőgazdaság kedvesebbik oldalának bemutatására szolgál. Ilyenkor a gazdák a gépeket, az új technológiákat figyelhetik meg több hektáron munka közben. Lesznek még különböző fajta és fajtakísérleti bemutatók, szakmai előadások ezen a két napon – tájékoztatott Szél István. Hozzátette: napjaink és jövőnk nagy kérdése, a precíziós gazdálkodás különböző területei is bemutatásra kerülnek.

Forrás: Rádió7.hu.