Hírek Kiemelt hírek Makó

Szeptember harmadikától igényelhető a téli rezsicsökkentés

A földgázt és távhőt használók rezsicsökkentését követően szeptemberben az egyéb formákat használó lakosok igényelhetik a téli rezsicsökkentést.

– 2018 szeptember harmadika és 28-a közt lehetőség van a Makói Polgármesteri Hivatalban kitölteni egy formanyomtatványt, amelyen az érintettek igényelni tudják a 12 ezer forintos támogatást. Ezt a Polgármesteri Hivatal első emeletén, a szárnyépület 126-os szobájában tudják megtenni. Nagyon fontos felhívni a figyelmet, hogy csak ebben az időszakban van lehetőség erre, ezt követően jogvesztés történik, tehát nagyon fontos, hogy aki szeretne részesülni a támogatásban és jogosult, az ebben az időtartamban keresse fel a Polgármesteri Hivatal munkatársait – emelte ki Czirbus Gábor alpolgármester.

Az érintettek közé tartoznak azok, akik tűzifával, szénnel, propán-bután palackos gázzal, propán-bután tartályos gázzal, fűtőolajjal, pellettel/brikettel fűtenek és a korábbi (földgáz/távhő) rezsicsökkentésben nem részesültek.

A formanyomtatvány elérhető Makó város honlapján, illetve a hivatalban is. A támogatást személyesen lehet igényelni, a formanyomtatványon kívül szükséges még a személyi igazolvány is hozzá. Háztartásonként egyszer igényelhető, akárcsak a korábbi rezsicsökkentés.

A regisztrációkat Makó Város Önkormányzata az összesítést követően a Magyar Államkincstárnak továbbítja október 15-ig, ezt követően fog döntés születni a támogatásról. A tűzifa/tüzelő támogatásokat az önkormányzat fogja majd kivitelezni a későbbiekben.

Hétfőn, kedden és csütörtökön 8-12 és 13-16 óra között, pénteken 8-12 óra között, szerdán pedig hosszított ügyfélfogadással várják az igénylőket a hivatalban.