Kiemelt hírek Térség

Márki-Zay szócsöve lett a Makói Csípős?

Szinte naponta jelennek meg a hódmezővásárhelyi polgármestert éltető cikkek a makói Jobbikhoz köthető oldalon. Persze érthető, hogy valamit vissza kell adni neki Kiss Attila támogatásáért cserébe, de milyen hasznot remél ebből a makói Jobbik?

Látványosan összebútorozott az országgyűlési választási kampány finisére a Jobbik által kitalált, aztán magát álfüggetlennek álcázó vásárhelyi celeb polgi, Márki-Zay Péter és a Jobbik ebben a választókerületben induló jelöltje, Kiss Attila. Hogy ki akart kinek a hátán és hová felkapaszkodni, azt még lehet, hogy ők sem tudták eldönteni, de a bravúros eredmény egy mindent elsöprő bukás lett április 8-án a mind a 19 településen.

Mostanra a közéletet figyelemmel kísérők számára végleg egyértelművé vált, hogy a materialista keresztény vásárhelyi városvezető egy politikai lufit, alternatív valóságot próbált felépíteni, ami látványosan kipukkadt. Márki-Zay Péter nagy dobpergéssel beharangozott hazugságait sorra cáfolták meg, a városban nem történik semmi előremutató lépés, de legalább magára haragította a civil szervezeteket és a helyi vállalkozásokat.

Ebben a helyzetben, amikor egyre kínosabb valakinek vele mutatkozni, az egyértelműen Kiss Attilához köthető jobbikos Makói Csípős csúcsra járatja a szerecsenmosdató propagandát, vezető anyagként hozza még Márki-Zay dögunalmas, össze-vissza csapongó, követhetetlen, kinyúlt pólós Facebook-videóit is.

Saját fórumán csuklóztatta Kiss Attilát Márki-Zay – Makó Híradó

A Jobbik fórumára jöttek az érdeklődők, egyikük Kiss Attilát kérdezte volna az összefogásról, de Márki Zay Péter nem bírta ki, hogy ne szóljon bele. Soha nem láttunk még olyat, hogy egy polgármester leültet egy országgyűlési képviselő-jelöltet. Nagy Szabolcs – Pitvaros Nem mindennapi jelenet zajlott le Kiss Attila pitvarosi fórumán, ahová Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere is ellátogatott.

Még a vak is láthatja, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester sztárolása Makó térségében hatalmas öngól lesz. Miközben Farkas Éva Erzsébet sorra írja alá a kivitelezői szerződéseket a beruházásokra, Márki-Zay Péter egy 650 milliós iskola felújításra nem tud lasszóval összefogni egy céget sem, miután folyamatos vádaskodása miatt azok messziről elkerülik.

A hódmezővásárhelyi polgármester középkori cirkusszá változtatta a közgyűlést, Makón a DK-s Török Miklós is maximum a molnárfecskék miatt aggódik, Marosvári Attila szintén ellenzéki képviselő meg arra biztatja a társait a testületi ülésen, hogy „merjenek nagyot álmodni” a Bérpalota felújítása kapcsán, és reméli, hogy a térség országgyűlési képviselője továbbra is támogatásáról biztosítja a város fejlesztéseit. Egyszerűen semmilyen front nincs, amelyben jelenleg Hódmezővásárhely felé billenne a mérleg Makóval szemben.

Sem rövid, sem hosszú távon így semmi haszonnal nem jár a makói Jobbik számára Márki-Zay Péter piedesztálra emelése. Nem nagyon lehet másra gondolni, mint hogy Kiss Attila korábbi támogatásáért cserébe a hódmezővásárhelyi polgármester szépen lassan ráteszi a kezét a Makói Csípősre. A portál eddig sem a valóság objektív közvetítéséről vált híressé, de ha Márki-Zaytól kapnak tanácsot, az a hazugságspirál nagyságrendekkel magasabb szintre csavarását fogja jelenteni.