Hírek Kiemelt hírek Makó

Jó reggelt, Makó!

Testületi ülést tartottak Makón, önkormányzati választásra hangolódnak Honvédban, 72 millióból újult meg a pitvarosi óvoda – ezekről is olvashat mai hírösszefoglalónkban!

A tegnapi testületi ülésen többek között az uszoda beruházásáról és a Bérpalota felújításáról is szó esett. A Magyar Turisztikai Ügynökséggel folytatott tárgyalások alapján a Hagymatikum mellett szállodára lenne szükség, így az uszoda új helye Galamb iskola mellett lehet. Lázár János szerint viszont a város jobban jár, ha a kormány építi meg, és működteti. A Bérpalota kapcsán bemutatták a látványterveket is az ülésen, illetve szó esett a felújításáról és annak nehézségeiről is. Továbbá körforgalomért lobbiznak a Rákosi útra: Farkas Éva Erzsébet arról számolt be, hogy a térség országgyűlési képviselőjével közösen az állami fenntartóhoz fordulnak.

A vasárnapi időközi roma önkormányzati választására hangolódtak a jelöltek Honvédban: szerda délután egy zenés vacsorával egybekötött bemutatkozóra invitálták az embereket a Gyukáló kocsmába. Az indulók munkahelyeket szeretnének teremteni.

Hétszer utasították el a beadott pályázatot, azonban nyolcadik alkalommal, két tendernek köszönhetően 72 millió forintot nyert Pitvaros, amelyből az óvoda újulhatott meg. Nemcsak megszépült, hanem bővült is az intézmény.

A tegnapi napon folytatódott Az orvos válaszol, portálunk online orvosi fogadóórája, amelynek mostani alkalommal Dr. Góg Csaba és Dr. Kallai Árpád volt vendége.

– Az Orbán Viktorral való találkozó folyamatot indít el egy új Európa megteremtése érdekében – jelentette ki Matteo Salvini belügyminiszter, az olasz kormánypárt Liga vezetője a magyar miniszterelnökkel a milánói prefektúrán tartott sajtótájékoztatón kedden.

A mai napot pedig Vance Joy dalával indítjuk!