Hírek Kiemelt hírek Makó

A Csipkesor hátulján kezdték meg a felújítást

280 millió forintból újul meg a Csipkesor, a kivitelező a hátsó oldal munkálatait kezdte meg először, a külsőnek a Hagymafesztivál után kezdenek neki.

– A kivitelezés megkezdődött, az épület mögötti részen, minden bérlővel voltak egyeztetések, hogy a belső munkálatokra vonatkozóan milyen munkálatok történjenek meg – tájékoztatott Farkas Éva Erzsébet a Csipkesor beruházással kapcsolatosan a testületi ülésen. A polgármester hozzátette: az épület külső oldalához a Hagymafesztivál után fognak hozzákezdeni.

Ez utóbbi azt is jelenti, hogy a rendezvény alatt nem lesz felfordulás az utcaszakaszon.

Aláírták a Csipkesor kivitelezési szerződést – Makó Híradó

Jövő héten átadják a munkaterületet és kezdődhet kivitelezés, amelyet jövő év elejére kell befejezni. A cél, hogy a lehető legkevesebb kellemetlenséggel haladjon a beruházás. 2016 májusában nyújtott be pályázatot az önkormányzat a Csipkesor felújítására, amelyre mintegy 280 millió forint támogatást kapott is a város.

Mint korábban beszámoltunk róla, a beruházás során az épület üzletsora fog megújulni, illetve a zöldfelület is, több mint 7 ezer négyzetméteren. A város ehhez 280 millió forint támogatást kapott, valamint saját forrásból 36 millió forintot különítettek el.