Hírek Kiemelt hírek Makó

Önkormányzati választásra hangolódnak Honvédban

A vasárnapi időközi roma önkormányzati választására hangolódtak a jelöltek Honvédban: szerda délután egy zenés vacsorával egybekötött bemutatkozóra invitálták az embereket a Gyukáló kocsmába. Az indulók munkahelyeket szeretnének teremteni.

Simon Zsolt Norbert, Farkas Tamás, Petrovics Attila és Petrovics Csaba: ők azok, akik vasárnap részt vesznek a makói roma önkormányzati időközi választásán a Cigány Önkormányzatok és Civil Szervezetek Országos Egyesületének színeiben. A jelöltek mind tősgyökeres honvédiak, így ismerik a városrészt érintő problémákat.

Petrovics Attila elmondta: mindenképpen a munkahelyteremtésre szeretnének nagy hangsúlyt fektetni, ha megnyerik a vasárnapi választást. A honvédi romákat és magyarokat is egyaránt támogatni akarják, mindenkit egyaránt képviselnek, ha bizalmat kapnak. Továbbá az oktatás is kiemelt szerepet kap a programjukban. Ezt Simon Zsolt Norbert is megerősítette. Kiemelte, fő feladatának tekinti a romák integrálását, így a tanulmányok és a foglalkoztatás is nagy hangsúlyt kap.

– A roma önkormányzaton keresztül a fiatalokat szeretnénk megszólítani, azokat, akik még a céljaik előtt állnak. A fő probléma itt az, hogy a nincsenek támogatva fiatalabb korukban, ezért egy erős mentorprogramot alakítanánk ki, egy tanodaszerű rendszerrel szeretnénk támogatni – fogalmazott Simon Zsolt Norbert.

navigate_before
navigate_next

Farkas Tamás is jelölt. Számára fontos az is, hogy összefogás valósuljon meg a városrészben: a fiatalokat és az időseket is fel szeretnék karolni. Petrovics Csaba hangsúlyozta, a Honvédban élő hátrányos helyzetű családokat is segítik, ha bizalmat kapnak, illetve a nehezebb sorsú, tehetséges sportolókat is támogatni szeretnék a városvezetéssel közösen. Petrovics Attila hozzátette, a jelenlegi ország vezetés támogatja a romákat, ezt szeretnék megragadni. Programismertetőjük egy zenés délután keretében valósult meg, amelyen részt vett Sánta Sándor önkormányzati képviselő is.