Hírek Kiemelt hírek Térség

72 millióból újult meg a pitvarosi óvoda

Hétszer utasították el a beadott pályázatot, azonban nyolcadik alkalommal, két tendernek köszönhetően 72 millió forintot nyert a település, amelyből az óvoda újulhatott meg. Nemcsak megszépült, hanem bővült is az intézmény.

Csodálkozó szemekkel mentek be a megszépült óvodába a pitvarosi gyerekek: színes vizesblokkot és játszószobákat is kapott az intézmény. Radó Tibor polgármester elmondta, hétszer adtak be pályázatot, hogy az öreg épület megújulhasson, azonban mindig elutasították a beadványukat. Lázár János országgyűlési képviselő közbenjárásának köszönhetően 72 millió forintot nyertek erre a célra.

– Két pályázatból, teljes mértékben újítottuk fel az óvodát: bővítettük az alapterületét, mivel kisebb volt az épület. Egy lakásrész lett megszüntetve, amelyből torna- és betegszoba lett kialakítva. Energetikailag a legújabb szabványoknak megfelel, ezért azzal számolunk, hogy alig lesz rezsiköltségünk – fogalmazott a polgármester.

Szabóné Brezina Brigitta intézményvezetőtől megtudtuk, a helyi óvodában általában negyven gyermek jár, azonban idén valószínűleg 45 kicsivel kezdik meg a tanévet. Az intézményben öt óvodapedagógus és kettő dajka dolgozik a vezetőn kívül.

– Mozgást az egyik csoportszobában oldottuk meg, inkább a fejlesztési lehetőségek voltak bekorlátozva. Nagyon alkalmazkodni kellett a hittanoktatáshoz, illetve a különböző fejlesztőpedagógushoz is. Néha az irodát is át kellett adni külön órára – mesélte a intézményvezető.