Hírek Kiemelt hírek Makó

Strandfoci siker a makói utánpótláscsapatnak

U14-ben elsők, U16-ban harmadikak lett a fiatalok a Strandlabdarúgás Országos Final Four-ban Siófokon, tájékoztatta portálunkat Gyömbér Péter a MUFC elnöke.

A 2004-es korosztályú játékosokból álló csapat (U14) magabiztosan nyerte a megyei selejtezőt, majd a megyei döntőn másodikként jutott a regionális középdöntőbe, ahol a Szentest (7-2), majd az addig szintén hibátlan Balmazújvárost győzte le hosszabbítás után (6-4) óriási izgalmak közepette.

Az augusztus 10-ei elődöntőn a Baja-LUA csaptatát (6-3) magabiztosan fektették két vállra az MLSZ Beach Arénában, ahol rekkenő hőségben következett 14:30-kor a Tolna elleni döntő. Gyorsan vezetést szereztek, majd fordított a nagyon jó csapatként funkcionáló ellenfél, kétszer is vezettek, de a lefújás előtt sikerült egyenlítenünk és következhetett a hosszabbítás. A ráadásban elképesztő csata folyt a forró homokban, végül azonban fizikálisan jobban bírták a makóiak és sikerült megszereznünk a győztes gólt, ezzel az országos bajnoki címet az induló 142 csapat közül.

– Fantasztikus siker ez az egyesületünk számára. Úgy gondolom, hogy nagyon nehéz minden versenysorozatot megnyerni, pláne egy olyat, amelyik tornák sorozatából áll. Elég egy rossz mérkőzés és máris ugrik a továbbjutás. A strandlabdarúgást imádják a gyerekeink és ezen kívül remekül be lehet illeszteni a felkészülési programba, mert rendkívül fizikális. A csapat fizikai felkészültsége és néhány taktikai elem begyakorlása eredményezte azt elsősorban, hogy sikerült megnyerünk a szériát. Nagyszerű dopping ez a siker a srácok számára, amelyet az edzéseken és a bajnoki mérkőzéseken is tapasztalok azóta is. – értékelte a csapat teljesítményét Erdélyi Mátyás edző.

Névsor: Engedi Krisztián, Engedi Márk, Tamás Gálos, Olasz Dominik, Olasz Dániel, Bálint Máté, Kovács Bálint, Köröm Ádám, Bódi Erik, Borbély Bence Boldizsár

 

2002-2003-2004 közötti születésű gyerekekből álló csapat (U16) is magabiztosan vette a megyei selejtezőt, a Mórahalom (6-2), az SZVSE (8-2) és az UTC (4-1) legyőzésével. A megyei döntőben a Hódmezővásárhely (5-1) és SZEOL „B” (6-2) legyőzésével bebiztosítottuk a továbbjutást, ami után a SZEOL „A” ellen vereséget szenvedett a csapat.

A regionális döntőben a SZEOL „A” ellen sikerült a visszavágás (4-3) egy nagyon magas színvonalú presztízscsatában, majd a Hajdúböszörményt (6-5) és a  Balmazújvárost (7-2) is legyőzve jutottak az országos döntőbe.

A Dunaújvárossal néztek farkasszemet az elődöntőben és szenvedtek 6-3 arányú vereséget. Ennek ellenére hatalmas harci kedvvel vetették bele magukat a srácok a bronzcsatába, és 10-5-re győztek, megszerezve a harmadik helyet. Ez főleg annak a tükrében hatalmas teljesítmény, hogy a helyosztót gyakorlatilag 5 játékossal játszották végig. 127 egyesület közül harmadiknak lenni nagyszerű eredmény.

– Nagyon büszke vagyok az U16 korosztályra is, hiszen nem mindennapi teljesítményt nyújtottak heteken keresztül. Apró hibák miatt nem sikerült a még fényesebb érem elérése, de már a mérkőzés vége után mondták a srácok, hogy jövőre újra megpróbáljuk. Többen a csapatból már más egyesületben játszanak a nagy pályán, de a nyáron megtiszteltek azzal, hogy nálunk strandfociztak a tornákon és az edzéseken. A siker mindig extra motivációt jelent a gyerekek számára és igyekszünk ezt is meglovagolni. Óriási perspektíva van a strandlabdarúgásban, akár szakmai, akár marketing szempontból szemléljük a sportágat. Nagyszerű lenne, ha Makón is épülne strandfoci pálya, amely mind a labdarúgó klubnak, mind a kézilabda egyesületnek és természetesen a városi tömegsportnak is nagy hasznára válna.  – fogalmazott az U16-os csapat sikeréről Erdélyi Mátyás edző.

Névsor: Engedi Krisztián, Olasz Dániel, Kovács Bálint, Borbély Bence Boldizsár, Bohák Dominik, Rácz Máté, Hartenstern Kevin, Varga Viktor, Tamás Lóránt, Szekeres Tibor, Molnár Ákos, Bódi Lóránt, Nagy Krisztián, Zsótér Bence, Kártyás Dávid