Hírek Kiemelt hírek Makó

Már a tető is épül a könyvtárra

A hátsó oldalt már teljesen befedték, folyamatosan haladnak a többi oldalon is a munkások. Az új könyvtárat Makó újratelepítésének 320. évfordulóján, 2019. május 7-én szeretnék átadni a térségben élőknek.

Nemrég Lázár János és Farkas Éva Erzsébet közösen járta be az építkezést, a látogatás kapcsán a polgármester elmondta, nem csak egy új könyvtárat, hanem egy közösségi, közművelődési helyszínt is kap a 2,6 milliárd forintos beruházással Makó és térsége.

Nem csak egy könyvtár lesz az új Makovecz-épület – Makó Híradó

Lázár János és Farkas Éva Erzsébet közösen járta be az építkezést, amelyen már jól látszódnak a Kossuth- és Ybl Miklós-díjas építész stílusjegyei. A térség országgyűlési képviselője szerint az új épület egyszerre lesz hagyományos és modern. – Nem csak egy új könyvtárat, hanem egy közösségi, közművelődési helyszínt is kap a 2,6 milliárd forintos beruházással Makó – fogalmazott a polgármester az építkezés bejárása után.

A beruházás a tervezett ütemben halad, arra járva jól látszanak a munkálatok, jelenleg már a tető egy részét is befedték. A Deák Ferenc utca rehabilitációjával együtt mintegy 15.000 négyzetméter újul meg, a könyvtár pedig 1800 négyzetméteren áll majd a makóiak és a térségben élők rendelkezésére.

navigate_before
navigate_next