Hírek Kiemelt hírek Makó

Jó reggelt, Makó!

A Bérpalota felújításáról egyeztetett Lázár János Makón, házasságkötésben működött közre Farkas Éva Erzsébet, rendes ülést tartott az Egyenlő Esély Bizottsága, két illegális migránst tartóztattak fel a rendőrök Makónál – ezekről is olvashat mai hírösszefoglalónkban!

Kiemelten foglalkozni kell a Bérpalota felújításával, mert a város egyik legszebb épülete – írta közösségi oldalán a térség országgyűlési képviselője, miután a város Fidesz frakciójával egyeztetett Makón.

A család kérésére vállalt szerepet a házasságkötésben Farkas Éva Erzsébet, amelynek történetét közösségi oldalán osztotta meg több fotó kíséretében a város polgármestere. Czirbus Gábor több rendezvényen is részt vett vasárnap, az alpolgármester Facebook-oldalán összegezte a mozgalmas napot.

Rendes ülést tartott az Egyenlő Esély Bizottsága: A hét napirendi pont közt szerepelt a helyi Esélyegyenlőségi Program elfogadása és a Start-Mezőgazdasági programban megtermelt termények szociális alapon történő elosztása is.

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Makó térségében: egy Maros ártérben levő tanyán próbáltak megbújni. A férfiakat a rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

A balliberális oldalt oszthatja tovább Márki-Zay új pártja – ezt állítja Deák Dániel politikai elemző. A Figyelő főmunkatársa szerint miközben gyakorlatilag összeomlott a magyar ellenzék, egy valaki mégis kivár és csendben építkezik: Gyurcsány Ferenc. „Márki-Zay céljai teljesen egyértelműek: a cigányság helyzetét kihasználva szavazótábort épít magának és az új pártjának” – írja hétfői közleményében a Fidesz vásárhelyi szervezete.

A magyar válogatott végzett az élen az összetett pontversenyben, azaz az érmek mellett a legtöbb negyedik, ötödik és hatodik helyezést gyűjtötte a portugáliai Montemor-o-Velhóban vasárnap zárult kajak-kenu világbajnokságon. 

A mai napot pedig egy klasszikussal, az ABBA-val indítjuk!