Hírek Kiemelt hírek Térség

Család és KarrierPont nyílt Pitvaroson

Egy pályázatnak köszönhetően Makó után Pitvaroson is nyílt Család és KarrierPont a kistérségben. A szervezet tűzte ki célul, hogy segítenek azoknak a nőknek, akik vissza szeretnének térni a munka világába a szülést követően, azonban nem tudják, merre is induljanak el. Programokkal és tréningekkel is készülnek majd a családok számára.

A mikrotérségben található anyukáknak nyújt segítséget a pitvarosi Család és KarrierPont: egy helyi civil szervezet pályázott és közel 200 millió forintot nyert el erre a célra. A CSAK az olyan hölgyeknek, asszonyoknak nyújt segítséget, akik a szülést követően, az otthon töltött évek után vissza szeretnének térni a munka világába, azonban nem tudják, merre induljanak. Szani Mariann, a pitvarosi Család és KarrierPont szakmai vezetője hangsúlyozta, megpróbálnak minél több tanácsadást, tanfolyamot, tréninget és közösségi programot szervezni azoknak, akik betérnek az Arany János utca 16. szám alatt található pontra – ezekkel is előrébb juthatnak a magánéletben és a munka világában egyaránt.

– Mindenképpen felmérjük az igényeket és az alapján alakítunk ki közösségépítő programokat – tette hozzá Szani Mariann.

Baksa József projektvezető hozzátette, a pitvarosi CSAK-pont azért is különleges, mivel nemcsak helyi, hanem a csanádalberti, ambrózfalvi, nagyéri, kövegyi és csanádpalotai, illetve mezőhegyesi segítségkérőknek is megpróbálnak támaszt nyújtani. Továbbá külhoni kapcsolatokat is szeretnének teremteni.

navigate_before
navigate_next

A megnyitón részt vett Radó Tibor polgármester is: elmondta, polgármesterként és egykori művelődési ház vezetőjeként is tapasztalta azt, hogy sok szülő nem tudta, merre induljanak el, miután a gyerekek óvodába, iskolába kerültek, de sokaknak nincs pénzügyi és gazdasági ismerete sem.