Hírek Kiemelt hírek Makó

Rendes ülést tartott az Egyenlő Esély Bizottsága

A hét napirendi pont közt szerepelt a helyi Esélyegyenlőségi Program elfogadása és a Start-Mezőgazdasági programban megtermelt termények szociális alapon történő elosztása is.

Elsőként a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló önkormányzati rendelet módosítása került napirendre, majd az idei költségvetési rendelet módosításáról esett szó a bizottság ülésén.

A harmadik napirendi pontban a helyi Esélyegyenlőségi Program elfogadására került sor, a program megléte előfeltétele az uniós pályázatoknak is. Ez tartalmazza azokat a feladatokat és szolgáltatásokat, amelyek segítik a különböző társadalmi csoportokat, illetve az esélyegyenlőség létrejöttét. Ezekről a lehetőségekről és feltételeikről hamarosan az interneten lehet majd tájékozódni.

A Start-Mezőgazdasági programban idén is közel nyolc hektár kerül megművelésre; burgonyát, vöröshagymát és őszi búzát termelnek, illetve kisebb parcellákon zöldségnövények kaptak helyet. A határozati javaslat szerint az idei évben a közmunkaprogramban megtermelt terményeket a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény által üzemeltetett konyhán a közétkeztetésben, valamint a szociálisan rászoruló személyek részére kerülnének kiosztásra.

A Makói Egyesített Népjóléti Intézmény alapdokumentumainak módosítása is a napirendek közt szerepelt, továbbá zárt ülési előterjesztésben szerepelt az önkormányzati bérlakás biztosítása a közfeladatot ellátó szakember elhelyezésére is.