Hírek Makó

Jó reggelt, Makó!

Elbúcsúztatták a szezont a Hagymatikumban, a városrész legfinomabb pörköltjét is keresték a Szent István téren, egy éves születésnapját ünnepelte az A.SZ.T.A., az összetartás jellemzi a nyugdíjas klubokat a térségben – ezekről is olvashat mai hírösszefoglalónkban!

Már csak pár nap van a nyárból, hamarosan megérkezik a szeptember, így a Hagymatikumban is eljött az idő, hogy elköszönjenek a legforróbb évszaktól; a Paradise Beach Party-n ajándékok, meglepetések, testépítő bemutató és baba szépségverseny is várta a fürdőzőket.

A hagyományokhoz híven idén is augusztus utolsó hétvégéjén tartották a Szent István téri városrésznapot, ahol többek között sportprogramok, koncertek, főzőverseny, ugrálóvár és egészségszűrés is várta az érdeklődőket. A városrésznap szomszédságában ünnepelte első születésnapját az A.SZ.T.A., vagyis A Szivárványon Túl Alapítvány.

A Vertán-telepi Nyugdíjas Klub találkozóra invitálta a helyi és térségi idősek klubjait, egyesületeit. A Korona földszinti termében tizennégy csoport gyűlt össze, megannyi taggal. A szépkorúakat nem zavarta a meleg sem: még ebéd előtt táncra perdültek.

A NAV és a kormányhivatal is segít a SZIN-en: évek óta részt vesznek a fesztiválon az állami szervek, hasznos információkkal segítve a fiatalokat. A Mátrix Közhasznú Alapítvány pedig szó szerint édessé tette a fesztivált: ötszáz tábla csokit tördeltek kockákra az alapítvány önkéntesei.

Csanádpalotánál, Kiszombornál és Nagylaknál is több mint egy órás sor volt a határátkelőknél a tegnapi napon. Csanádpalotán ráadásul egy kamionban több mint harminc határsértőt találtak.

A mai napot pedig Avicii dalával indítjuk!