A hagyományokhoz híven idén is augusztus utolsó hétvégéjén tartották a Szent István téri városrésznapot, ahol többek között sportprogramok, koncertek, főzőverseny, ugrálóvár és egészségszűrés is várta az érdeklődőket.

Reggel kilenc órakor sportprogramokkal vette kezdetét a Szent István téri városrésznap, amelyet déltől színpadi sportbemutatók, közös edzés és kispályás labdarúgó mérkőzések követtek. A szerencsések pedig többek között táskát, labdát, illetve Hagymatikum belépőt is nyerhettek a tombolán.

A városrésznapon kitelepült a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó, Makói Egészségfejlesztési Iroda, akik szűrővizsgálatokkal készültek a látogatók számára. A városrésznapon részt vett a makói Család és KarrierPONT is, Dömösi Emese az atipikus foglalkoztatási formák bemutatása mellett a karrierpont szolgáltatásairól és az induló képzésekről, illetve fejlesztésekről adott tájékoztatást. A Ma-fi-a pedig kézműves foglalkozással készült, de tipegő-tér, arcfestés és ugrálóvár is várta a gyerekeket.

Fellépett a Makói Magán Zeneiskola kamara együttese, a Drummerhands, a Vackor zenekar, illetve Janicsek Renáta és Janicsek Roland is, miközben a gyerekek az aszfaltrajzversenyen vehettek részt. A zenés produkciót a Ritmus Tánc- és Fitnesz Stúdió előadása követte.

A koncertek előtt köszöntőt mondott Farkas Éva Erzsébet polgármester és Czirbus Gábor alpolgármester. Farkas Éva Erzsébet köszöntőjében kiemelte a közösség, a családok és az épített örökség, illetve az ünneplés fontosságát, továbbá megköszönte Czirbus Gábor és a szervezők munkáját.

Ezt követően díjazták a versenyek résztvevőit. Harmadik helyezést ért el labdarúgásban a Szent István városrészi csapat, második lett a Givaduan, az első helyet pedig a Continental szerezte meg. Többen részt vettek a főzőversenyen is, amelyen harmadik lett a bogárzóiak csapata, második helyen az Iskola utcából érkezett csapat, az első helyen pedig az egyház csapata végzett. A főzőverseny különdíját pedig Ábrahám Magdolna és csapata vihette haza. Az aszfaltrajzverseny résztvevői mind a dobogóra állhattak, minden alkotó ajándékot kapott.

Az eredményhirdetés után Wox és Kerozin koncert következett, az igazi retro hangulatról pedig DJ Vader gondoskodott a lemezjátszók mögül. A rendezvény az “Értékközvetítés a Makó-térségi közösségekben” című EFOP1.5.3-16-2017-00037 számú projekt keretében valósult meg. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest