Hírek Külföld

A városközpontban akart lemészárolni egy bárányt a marokkói migráns Olaszországban

Nápolyban a bámészkodók arra lettek figyelmesek, hogy egy férfi babakocsiban tol egy megkötözött bárányt. Az illetőt – akiről kiderült, hogy marokkói migráns – állatkínzásért tartóztatták le, írja az Origo.

Az iszlám világban augusztus 23-án tartották Eid al-Adha, az áldozati ünnep napját, amikor arra emlékeznek, hogy Ábrahám próféta kész volt feláldozni Istennek (Allahnak) a fiát. Az úr végül megkegyelmezett a gyereknek, helyette egy bárányt áldoztatott fel.

Az iszlám vallásúak ezt minden évben megismétlik, így történt ez idén is, amikor egy muszlim migráns elfogott, megkötözött és babakocsiba tett egy bárányt Nápoly belvárosában- írja a Morocco World News. A migráns a babakocsival a város egyik legfontosabb terére, a Központi pályaudvar melletti Garibaldi térre ment, ahol vélhetően meg akarta ölni az állatot.

Ekkor meglátta őt Nápoly egyik önkormányzati képviselője és megkérte, hogy engedje el a bárányt. A migráns erre nem volt hajlandó, a képviselő pedig hívta a rendőrséget. A férfit állatkínzásért végül letartóztatták. A hatóságok szerint marokkói állampolgár.

A videó a történtekről futótűzként terjedt a közösségi médiában, az eset kapcsán Brigitte Bardot francia színésznő, állatvédő is megszólalt a Twitter-oldalán, aki elítélte a kegyetlen és barbár szokást.Emiatt dühös és  agresszív muszlim kommentelők lepték el Bardot közösségi oldalát.